Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 10 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri bu sabah (6 Aralık Salı) Batı Yaka ve Kudüs'te gerçekleştirdiği baskınlar sırasında 10 Filistinliyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında işgal zindanlarında 23 yıl yatan eski bir esirin de olduğu bildirildi.  

Görüntülenme: 1238 Tarih: 06 Aralık 2016 00:15
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka ve Kudüs'te 10 Filistinliyi Gözaltına Aldı

İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı raporda, direnişle ve işgalcilere yönelik eylemlerle bağlantılı oldukları gerekçesiyle 10 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

 

İşgal güçlerinin Nablus'ta ikisi İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi dört kişiyi ve Kudüs'ün kuzeybatısındaki Bedu köyünden iki aktivisti gözaltına aldığı ifade edildi.

 

İşgal ordusu, Beytlahim'in güneydoğusundaki Ed-Dehişe Mülteci Kampı'ndan ve kuzeyindeki Ayide Mülteci Kampı'ndan iki kişinin, El-Halil'e bağlı Dura kentindeki Cevratu'ş-Şem'a bölgesinden ve kentin kuzeyindeki Sair beldesinden iki kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

 

Quds Press Haber Ajansı, işgal güçlerinin El-Halil'de Dura yakınlarındaki Cevratu'ş-Şem'a bölgesinden eski esir Rızk Er-Recub'u yeniden gözaltına aldığını belirtti.

 

İşgal güçleri Er-Recub'u iki buçuk yıl süren idari hapis cezasının ardından bir hafta önce serbest bırakmıştı. Er-Recub'un işgal zindanlarında çeşitli aralıklarla toplam 23 yıldan fazla yattığı kaydedildi.

fiem

Yorumlar