Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi'den Siyonist İsrail'e Yerleşke Uyarısı

Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi, işgal rejimi parlamentosu Knesset'in Batı Yaka'daki Yahudi yerleşkelerine meşruiyet kazandıran yasa tasarısını onaylamasının Filistin halkına ve barış düşüncesine savaş ilanı olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1167 Tarih: 06 Aralık 2016 13:34
Filistin Ulusal Girişimi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa El-Bergusi'den Siyonist İsrail'e Yerleşke Uyarısı

El-Bergusi, bugün (6 Aralık Salı) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Batı Yaka'da Filistinlilerin arazilerine Yahudi yerleşkeleri için el konulmasının ve 120 yeni yerleşkeye meşruiyet verilmesinin kurulmak istenen Filistin devleti hakkında verilmiş idam hükmü niteliğinde olduğunu ifade etti.

 

El-Bergusi, ırkçılığı kökleştirmeye ve hırsızlığa meşruiyet kazandırmaya karar vermiş bir hükümetin yönettiği İsrail'in yaptığı hiçbir şeyin şaşırtıcı olmadığını belirtti.

 

Milletvekili Mustafa El-Bergusi, işgal rejimi toplumunun da işgal hükümetinin ırkçı politikalarını desteklediğine dikkat çekti.

 

Müzakerelere ve Oslo Anlaşması'na bel bağlamanın artık Filistinliler için kabul edilemez olduğunu bildiren El-Bergusi, işgal rejiminin ırkçı politikalarına karşı ortak bir strateji benimsenmesi çağrısında bulundu.

 

El-Bergusi, "Barıştan ve Filistinlilerin bağımsızlık ve özgürlük hakkını desteklemekten söz eden her ülke bu ırkçı ve fanatik hükümete boykot uygulamalı" dedi.

fiem

Yorumlar