Gazze'de Tünel Çökmesi Sonucu İki Kassam Mücahidi Şehit Oldu

Gazze kentinin doğusundaki Eş-Şucaiyye Mahallesi'nde dün akşam (7 Aralık Çarşamba) direnişe ait bir tünelin çökmesi sonucu iki mücahit şehit oldu ve üçüncü biri de yaralandı.  

Görüntülenme: 1521 Tarih: 08 Aralık 2016 16:07
Gazze'de Tünel Çökmesi Sonucu İki Kassam Mücahidi Şehit Oldu

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, şehit olan mücahitlerin 27 yaşındaki Rami Münir El-Ar'ir ve 24 yaşındaki İsmail Abdulkerim Şimali olduğunu ve her ikisinin de Eş-Şucaiyye Mahallesi sakinlerinden olduğunu açıkladı.

 

Şehitlerin tünel çökmesi sonucu Rablerine kavuştuklarını bildiren El-Kassam Tugayları, her ikisinin de kendilerini Allah yolunda cihada adadıklarını söyledi.

 

Mücahitlerin durup dinlenmek bilmediklerini kaydeden El-Kassam Tugayları, mücahitlerin sessizliğinin onların cihada hazırlık yaptıkları, tünel kazdıkları ve tatbikat yaptıkları anlamına geldiğini ifade etti.

 

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı sözcüsü Eşref El-Kudra, yirmi yaşlarındaki İsmail Şimali ve Rami El-Ar'ir isimli iki gencin Gazze kentinin doğusunda meydana gelen bir kazada şehit olduğunu ve üçüncü bir gencin de yaralandığını açıklamıştı.

fiem

Yorumlar