AB Siyonist İsrail'i Kınadı

Avrupa Birliği, Siyonist işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinlilere yönelik uyguladığı idari ceza politikasını kınadı.  

Görüntülenme: 1495 Tarih: 09 Aralık 2016 10:53
AB Siyonist İsrail'i Kınadı

Avrupa Birliği’nin işgal altındaki Kudüs’te bulunun ofisinden yapılan açıklamada, resmi bir suçlama olmadığı için zindanlarda bulunan Filistinlilere yönelik İsrail’in uyguladığı yoğun idari cezalar nedeniyle büyük bir endişe duyulduğu ifade edildi.

İşgal rejiminin son aylarda idari cezaları artırdığına dikkat çeken AB Ofisi, şu anda zindanlarda en az üçü küçük yaştaki çocuk olmak üzere 700’den fazla idari ceza verilen tutuklu olduğunu hatırlattı.

AB işgal rejiminden bütün esirlere yönelik uluslararası sözleşme ve taahhütlerine bağlı kalmasını talep ederek, tutukladığı kişileri niçin tutukladığını bildirmesi, esirlere hukuki yardım ve destek noktalarına ulaşma hakkını vermesi ve onları adil bir şekilde yargılaması gerektiğini kaydetti.

AB yaptığı açıklamasında ayrıca, iki aydan fazla süredir idari cezaya karşı seslerini duyurmak için açlık grevini sürdüren ve sağlıkları bozulan Filistinli esirler Enes Şedid ile Ahmed Ebu Fare’nin hayatlarından endişe duyduklarını belirtti.

İşgal rejiminin Filistinlilere ayırdığı 30 zindanda yaklaşık 7 bin esir kalıyor. Bunlardan 13’ü küçük yaştaki kız çocuk olmak üzere 64’ü kadın, 700’ü idari ceza alan esir ve 400’ü de çocuktur.

fiem

Yorumlar