Siyonist İsrail'in Uluslararası Basın Mensupları Birliği Üyeliğine Son Verilmesi İstendi

Filistin Yönetimi'nin Gazze'deki Enformasyon Dairesi'nin başkanı Selame Maruf İsrail'in Uluslararası Basın Mensupları Birliği üyeliğine son verilmesini istedi.  

Görüntülenme: 1051 Tarih: 19 Aralık 2016 08:38
Siyonist İsrail'in Uluslararası Basın Mensupları Birliği Üyeliğine Son Verilmesi İstendi

İşgal rejiminin 2016 yılı içinde basın mensuplarına yönelik 600 ihlal gerçekleştirdiğine dikkat çeken Maruf, onun bu tutumuna karşılık Uluslararası Basın Mensupları Birliği üyeliğine son verilmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin Yönetimi'nin Gazze'deki Enformasyon Dairesi'nin bugün (18 Aralık Pazar) düzenlediği basın toplantısında konuşan Selame Maruf siyonist işgal rejiminin basın özgürlüğüne yönelik tutumunun 2016 içindeki yansımaları hakkında bilgi verdi.

Maruf işgal rejiminin basın mensuplarına yönelik saldırılarının, cinayetlerinin ve hak ihlallerinin 2016 yılı içinde de devam ettiğini vurguladı. Toplamda 600 hak ihlalinin gerçekleştirildiğini vurgulayan Maruf bunun içinde bir basın mensubunun şehit edilmesinin, 53 basın mensubunun yaralanmasının, 137 basın mensubunun tutuklanmasının da yer aldığını ve tutuklananlardan 24 kişinin hâlen işgal rejimi zindanlarında tutulmakta olduklarını ifade etti.

Selame Maruf işgal rejiminin bütün engellemelerine rağmen Filistinli basın mensuplarının büyük bir cesaret ve kararlılıkla görevlerini yerine getirdiklerini, intifada esnasında Filistin halkının sesi olmaya çalıştıklarını, kamuoyunu doğru bir şekilde bilgilendirmek için çaba sarf ettiklerini söyledi.

fiem

Yorumlar