Siyonist Güçler Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

İşgal güçleri bu sabah (22 Aralık Perşembe) Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus vilayetinde birçok bölgeye baskın düzenleyerek eski esir Muhammed Allan'ı gözaltına aldı. Allan'ın öğle saatlerinde serbest bırakıldığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 1174 Tarih: 22 Aralık 2016 13:41
Siyonist Güçler Batı Yaka'da Birçok Bölgeye Baskın Düzenledi

Babası Nasreddin Allan, Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin avukat olan oğlu Muhammed'i Aynabus beldesindeki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını söyledi.
Baba Allan, işgal istihbaratının oğlunu bir aydır tehdit ettiğini ve Havara askeri kampına ifade vermeye gelmesini istediğini, Muhammed Allan'ın ise ifade vermeye gitmeyi reddettiğini bildirdi.
Avukat Muhammed Allan, bir yıl süren idari hapis cezasının ardından geçen yıl 65 gün açlık grevinde kaldıktan sonra 4 Kasım'da serbest bırakılmıştı.
Öte yandan, işgal güçleri Belata Mülteci Kampı'nda Uveys ailesine ait bazı evlere baskın düzenledi ve evlerde arama yaptı.
İşgal güçlerinin Gazze'ye uzaklaştırılan eski esir Macid El-Ca'be'nin oğlu Zeyd El-Ca'be'yi El-Halil'deki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı bildirildi.
İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde ayrıca Cenin'in güneyindeki Arabe beldesi ile Nezletu Zeyd beldesine baskın düzenlediği ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin edindiği bilgiye göre, işgal güçleri Arabe beldesinde eski kadın esir Muna Ga'dan'ın evinde arama yaptı ve çantasındaki bir miktar paraya, televizyonuna, cep telefonuna ve kamerasına el koydu.
İşgal güçlerinin Ga'dan'ı evinde iki saat süreyle sorguya çektiği ve daha sonra evden ayrıldığı bildirildi.
 
  fiem

Yorumlar