Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerden oluşan gruplar bu sabah (22 Aralık Perşembe) işgal polisinin ve özel kuvvetlerin yoğun güvenlik önlemleri altında El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1742 Tarih: 22 Aralık 2016 06:45
Siyonist Yerleşimciler Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

İşgal güçlerinin baskın boyunca Mescid-i Aksa'nın avlusunda Yahudi yerleşimcilere eşlik ettiği ve etraflarını kuşattığı bildirildi.
İşgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı'nı baskından önce açarak Mescid-i Aksa'ya girdiği ve baskına katılacak Yahudi yerleşimcileri korumak için avluda önlem aldığı kaydedildi.
Bu arada işgal güçlerinin baskınlara karşı direndikleri için isimlerini kara listeye aldığı kadın aktivistlerden ve diğer kadınlardan birçok kişinin Mescid-i Aksa'ya girmelerine izin vermediği ifade edildi.
Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği ve sabah baskınlarının saat 07:00'de başladığı kaydedildi.
Mescid-i Aksa'yı Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekan bakımından ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
 
  fiem

Yorumlar