David Weiss:''Güvenlik Konseyinin Kararı İsrail’i Yok Etme Yolunda Atılmış İlk Adımdır''

Siyonizm karşıtı hareketin sözcüsü, Güvenlik Konseyinin İsrail’in Filistin topraklarında yerleşke yapımını kınayan kararının İsrail’i tamamen ortadan kaldırma yolunda atılmış ilk adım olduğunu söyledi.  

Görüntülenme: 1297 Tarih: 28 Aralık 2016 10:13
David Weiss:''Güvenlik Konseyinin Kararı İsrail’i Yok Etme Yolunda Atılmış İlk Adımdır''

Birkaç gün önce Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleri Siyonist Rejimin Filistin topraklarındaki yerleşke yapımının durdurulmasını isteyen kararı onayladı.

Güvenlik Konseyi üyelerinden sadece Amerika bu karara olumsuz yönde oy kullandı ve Konseyin diğer 14 üyesi kararı onayladı.

Bu karar taslağı, Malezya, Venezüella, Yeni Zelanda ve Senegal tarafından düzenlendi ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine sunuldu.

Amerika’da bulunan Neturei Karta Anti-Siyonist hareketinin sözcüsü David Weiss Tesnim Habere verdiği röportajda Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Siyonist Rejimin yerleşke yapımını kınayan son kararına değindi.

Birçok Yahudi Birleşmiş Milletlerin İsrail’e karşı aldığı karardan dolayı kutlama yaptı

David Weiss bu röportajda şunları söyledi: ‘Dünya genelinde birçok Yahudi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin aldığı karardan dolayı kutlama yaptı ve biz alınan bu karardan çok mutlu olduk ve Anti-Siyonist bir hareket olarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyini aldıkları bu karardan dolayı tebrik ettik. Bugün bu kararı destekleyen Yahudiler Birleşmiş Milletler Genel Merkezi önünde toplanacak ve bu kararı desteklediklerini açıklayacaklar.

İsrail gayri meşrudur ve İsrail’in işlediği cinayetlere karşıyız

Neturei Karta Anti-Siyonist Hareketi Sözcüsü röportajının devamında şunları söyledi: ‘Bu karar ilk adım sayılmaktadır ve biz her zaman İsrail’in tamamen gayri meşru olduğunu ve işlediği cinayetlere karşı olduğumuzu açıkladık. Siyonizm aslında İsrail Hükümetinin arkasındaki bir düşüncedir ve hatta Kudüs’te bulunan Yahudiler ve Hahamlar da İsrail ve ideolojisine ve yasa dışı bir şekilde gerçekleşen yerleşke yapımına muhalifler ve sık sık İsrail Hükümetinin eylemlerine karşı protesto gerçekleştiriyorlar.’

Güvenlik Konseyinin kararı İsrail’in yok olması yolunda ilk adımdır

David Weiss sözlerine şöyle devam etti: ‘Bize göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin bu eylemi İsrail’i tamamen ortadan kaldırma yolunda atılmış ilk adımdır. Filistin topraklarının parça parça İsrail tarafından işgal edilmesi kabul edilemez bir durumdur. İsrail Hükümeti Yahudiler adına Filistinlilere karşı kendi eylemlerini gerçekleştirmekte ve onların topraklarını işgal etmektedir ve bu asla kabul edilemez bir durumdur.’
Yahudi tarihinin üç bin yıllık bir geçmişi vardır ama Siyonizm düşüncesi sadece 130 yıl öncesine aittir

Neturei Karta Sözcüsü sözlerine şöyle devam etti: ‘Yahudi tarihi üç bin yıl öncesine dayanmaktadır ama Siyonizm düşüncesi 130 yıl önce başlamıştır ve biz Filistin halkına karşı yapılan eylemlerden dolayı derin üzüntü duyuyoruz. Çünkü Siyonistlerin Yahudilik adı altında işlediği cinayetlere şahit oluyoruz.’

David Weiss, Yahudiler ve Müslümanlar arasındaki tarihi ilişkiye değinerek şunları söyledi: ‘Siyonistler Müslümanların Yahudilerden nefret ettiğini iddia ediyorlar, oysa ki bu yalan bir iddiadır. Çünkü Yahudilerin ataları yıllar önce Müslümanlar ile birlikte yaşamıştır ve biz Müslümanlara teşekkür ediyoruz.’

tesnim

Yorumlar