Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yaptıkları Baskınlarda 12 Filistinliyi Tutukladı

Filistin halkını sindirmek için baskın ve operasyonlarına devam eden işgal güçleri dün gece ve bugün (28 Aralık Çarşamba) sabah Batı Yaka’nın birçok yerleşim alanına yaptıkları baskınlarda arandıkları iddiasıyla 12 Filistinli genci tutukladıkları belirtildi.  

Görüntülenme: 1174 Tarih: 28 Aralık 2016 00:26
Siyonist İşgal Güçleri Batı Yaka’da Yaptıkları Baskınlarda 12 Filistinliyi Tutukladı

İşgal ordusu tarafından yapılan açıklamada bugün sabah Cenin şehrinde operasyon yapan askerlere ateş açıldığı, Nablus’ta ise askerlerin bir silah üretim atölyesi keşfedip burada birçok silah ele geçirdikleri iddia edildi.
Batı Yaka’nın Nablus şehrinin Eski Belde baskın semtine baskın yapan işgal güçleri burada iki kişiyi tutuklarken, Cenin’in Cebe’ beldesinde biri eski esir iki kişiyi, Cenin mülteci kampında iki kişiyi, Ramallah’ın Kuber beldesinde de eski bir esiri tutukladı.
İşgal güçlerinin baskın yaptıkları belde ve köylerde işgal güçleriyle Filistinli gençler arasında çatışmalar çıkarken, işgal güçlerinin kullandıkları plastik mermilerden üç gencin farklı yerlerinden yaralandıkları ifade edildi.
Nablus ve Cenin şehrinde birçok belde ve köye baskın düzenleyip onlarca evde arama yapan işgal güçlerinin Kalkiliya’nın Azun beldesine de baskın yapıp aralarında eski esirlerin de olduğu birçok kişinin evlerine girip çocuk ve kadınlar arasında terör estirerek aramalar yaptığı ve aramalar esnasında vatandaşları ayaküstü sorguladıkları belirtildi.
 
fiem

Yorumlar