Siyonist Rejim Kudüs’ün Silvan Beldesinde Yeni Bir Tünel Açtı

Kudüs şehrini Yahudileştirmek için yoğun çabalarına devam eden işgal rejimi Silvan beldesinde yeni bir tünel açtı.  

Görüntülenme: 1709 Tarih: 28 Aralık 2016 07:54
Siyonist Rejim Kudüs’ün Silvan Beldesinde Yeni Bir Tünel Açtı

Silvan beldesinin Vadi Hulve mahallesinde açılan tünellerin bölgede bazı evlerin duvarlarında çatlaklara neden olduğu belirtildi.
Silvan’da faaliyet gösteren Vadi Hulve Bilgi Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Siyonist işgal yönetimi Kültür Bakanı Miri Regev, Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat ve Yahudi yerleşim birimleriyle ilgilenen, takip eden ve finansmanına destek veren El-Ad Derneği Başkanı David Perry ile birkaç hahamın Silvan’ın Vadi Hulve beldesindeki tünel açılışına iştirak ettiklerini belirterek, katılımcıların Hanuka Bayramı nedeniyle de mum yaktıklarını ifade etti.
Açılış nedeniyle işgal güçleri özel birlikleri ve Sınır Muhafızlarına bağlı güçler Mahallenin giriş çıkışlarını kapattılar.
Vadi Hulve Bilgi merkezi verdiği bilgide ayrıca, El-Ad Derneğiyle işgal rejimi Arkeoloji İdaresinin iki yıl önce kazı çalışmalarına başladıklarını hatırlatarak, Vadi Hulve’de açılan tünelin bir ucunun El-Meğaribe Kapısına çıktığını kaydetti.
Tünel nedeniyle bölgede 40 kadar evin zarar gördüğünü ve bunların duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirten Vadi Hulve Merkezi, 22 kişinin yaşadığı Atallah Siyam’ın evindeki ve avlusundaki çatlakların dışarıdan bile fark edildiğine dikkat çekti.
Açılışta bir konuşma yapan işgal rejimi Kültür Bakanı Regev, Amerika idaresinin işgal rejiminin Filistin topraklarında inşa ettiği yerleşkeleri yasa dışı ilan eden BM kararının oylanmasında çekimser oy kullanmasına işaret ederek “Bu tünel Kudüs’ün doğu ve batısıyla Yahudilerin olduğu konusunda Amerika başkanı Obama’ya verilmiş bir cevaptır” dedi. 
 
fiem

Yorumlar