Hamas'tan Ulusal Konsey Açıklaması

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi başkan yardımcısı Musa Ebu Merzuk, Hamas’ın Filistin Ulusal Konseyi’nden hazırlık komisyonu toplantısına katılmak için davet almadığını söyledi.  

Görüntülenme: 1616 Tarih: 29 Aralık 2016 20:24
Hamas'tan Ulusal Konsey Açıklaması

Ebu Merzuk sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabında yaptığı açıklamada, “Ulusal Konsey başkanından davet alırsak Hamas bunu o zaman değerlendirecektir” dedi.
Başta Hamas olmak üzere Filistin Halk Cephesi, Filistin Kurtuluş Cephesi ve İslamî Cihad Hareketi gibi direniş hareketleri, Filistinliler arasında bir uzlaşı ve istişare olmadan Mahmud Abbas’ın tek başına Ulusal Konsey dosyasına hükmetmesini, toplanıp toplanmayacağına ve nerede ne zaman toplanacağına karar vermesini reddediyor.
Hamas’ın Filistin Ulusal Konseyi’nin toplanması için kurulan hazırlık komisyonunun çalışmalarına katılacağıyla ilgili yayınlanan haberler hareketin yetkili mercileri tarafından yalanlandı.
Hamas’ın hazırlık komisyonunun çalışmalarına katılmayacağını daha önce ifade eden Hamas sözcüsü Hazım Kasım, Fetih’in öncelikle daha önce imzalamadığı bütün anlaşmalara uyması, Filistin Kurtuluş Örgütü’ne bağlı kurum ve kuruluşların ıslahı için çalışması, bütün Filistinlileri temsil edecek yeni bir Filistin Ulusal Konseyi oluşturmak için adımlar atması gerektiğini söyledi.
Hamas hareketinden sonra İslamî Cihad Hareketi de yayınladığı açıklamada, Ulusal Konsey toplantısına katılmayacağını duyurdu.
 
fiem

Yorumlar