Şehitler Ebu Gara' ve Eş-Şeyh Batı Yaka'da Törenle Toprağa Verildi

Ramallah ve Kudüs kentlerinden binlerce Filistinli işgal güçlerinin önceki akşam ailelerine teslim ettiği şehitler Maan Ebu Gara' ve Hammad Eş-Şeyh'i dün (31 Aralık Cumartesi) öğleden sonra törenle toprağa verdi.  

Görüntülenme: 1256 Tarih: 01 Ocak 2017 14:39
Şehitler Ebu Gara' ve Eş-Şeyh Batı Yaka'da Törenle Toprağa Verildi

Quds Press Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre, Hammad El-Şeyh'in cenazesi Ramallah'taki Devlet Hastanesi'nden alınarak ailesinin kentin batısındaki Beytunya beldesinde bulunan evine götürüldü.
Ailenin şehide son kez bakmasının ardından şehidin naaşı Kudüs'ün kuzeybatısındaki Beyt Surik beldesine götürülerek toprağa verildi.
Şehit Maan Ebu Gara'ın cenazesinin de yine aynı hastaneden alınarak El-Mezraa El-Ğarbiyye köyüne götürüldüğü, ailesinin son kez şehide bakmasının ve cenaze namazının ardından köy mezarlığında toprağa verildiği bildirildi.
Cenaze törenine halktan yüzlerce kişinin yanında Filistinli grupların üyelerinden de yüzleri maskeli çok sayıda direnişçinin katıldığı ifade edildi.
İşgal güçleri her iki şehidin naaşını da Cuma akşamı Kudüs kentinin kuzeybatısındaki askeri kontrol noktasında Filistinlilere teslim etmişti.
fiem

Yorumlar