Şilili Parlamenterlerden Filistin Davasına Destek

Filistin davasına destek veren bazı Şilili parlamenterler Şili'nin başkenti Santiago'da, Belfur Deklarasyonu'ndan dolayı İngiltere'yi Filistin halkından özür dilemeye çağırmak için bir kampanya başlatmaya hazırlanıyor.  

Görüntülenme: 1030 Tarih: 06 Ocak 2017 11:31
Şilili Parlamenterlerden  Filistin Davasına Destek

1917'de yayınlanan bu deklarasyonun Filistin halkının topraklarını siyonist işgalcilere peşkeş çekme vaadinde bulunduğuna dikkat çeken parlamenterler yayınlanmasının üzerinden yüz yıl geçmesi münasebetiyle böyle bir kampanya yürütmek istediklerini dile getirdiler.
Şili parlamentosunun üyeleri, ülkelerindeki büyük çoğunluğun Filistin halkından ve bu halkın davasından yana tavır takındığına dikkat çektiler.
Şili'deki Hıristiyan Demokrat Parti'nin üyelerinden olan Fuad Şahin Quds Press haber ajansına yaptığı açıklamada, Şili halkının BM Güvenlik Konseyi'nin yahudi yerleşimine karşı aldığı karara tam destek verdiğine dikkat çekti. Şahin, kendilerinin yahudi yerleşim merkezlerinin ürünlerinin kabul edilmemesi ve İsrail'in iki devletli çözüme zorlanması böylece 1967'de işgal edilmiş topraklarda bir Filistin devletinin kurulması için yoğun çalışma yürüttüklerini dile getirdi.
Şili parlamentosunda Filistin davasına destek veren milletvekilleri dün (5 Ocak Perşembe) Avrupa'da Filistin davasına destek için kurulmuş muhtelif kurumların temsilcilerini, Filistin davasıyla ilgilenen gazetecileri ve aktivistleri kabul etmişlerdi.
Şili'de Filistin davasına destek verenlerin öncülüğünde bir Filistin haftası düzenlendi. 
 
fiem

Yorumlar