Siyonist Rejim İki Şehidin Daha Naaşını Teslim Etti

Şehit ettiği Filistinli gençlerin naaşlarını birer rehine gibi elinde tutan ve onlar için cenaze törenleri düzenlenmesini engellemeye çalışan Siyonist işgal rejimi dün (6 Ocak Cuma) akşam saatlerinde iki şehit gencin daha naaşlarını teslim etti.  

Görüntülenme: 1122 Tarih: 07 Ocak 2017 02:21
Siyonist Rejim İki Şehidin Daha Naaşını Teslim Etti

İşgal güçlerinin dün akşam şehit Muhammed Er-Recbi (15) ile Hatem Eş-Şelludi (25) adlı gençlerin naaşlarını Batı Yaka'nın güneyindeki El-Halil şehrinin güneyinde askerî irtibat noktasında teslim ettiği haber verildi.
Rehin Tutulan Şehit Naaşlarının Geri Alınması Komitesi üyesi Emin El-Bayid konuyla ilgili açıklamasında şehit Hatem Eş-Şelludi ile şehit Muhammed Er-Recbi'nin cesetlerinin üç buçuk aydan fazla bir süre rehin tutulduktan sonra teslim edildiğine dikkat çekti.
Şehit naaşlarının teslim alındıktan sonra Filistin Kızılayı'nın araçlarına yüklenerek, Filistinli doktorlar tarafından teşhisinin yapılması için El-Halil Halk Hastanesi morguna kaldırıldığı ve bugün toprağa verileceği ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin verdiği bilgilere göre şehitlerin naaşlarının hastaneye getirilmesi esnasında karşılayanlar arasında aileleri ve yakınlarının yanı sıra gerek resmî ve gerekse sivil kesimden birçok kişi vardı. Muhtelif insan hakları kuruluşlarının yetkilileri de karşılayanlar arasında yer aldı.
Naaşı teslim edilenlerden ve henüz 15 yaşında olduğu sırada bir işgalci askerî bıçaklamaktan dolayı Siyonist işgal askerleri tarafından vurulan Muhammed Kâyid Er-Recbi'nin 16 Eylül 2016 tarihinde, 25 yaşındayken yine bir işgalci askeri bıçaklamaktan dolayı vurulan Hatem Abdulhafız Eş-Şelludi'nin de bir gün sonra şehit edildiği ifade edildi.
İşgal rejimi güvenlik kabinesi 1 Ocak 2017 tarihinde, Hamas mensubu şehitlerin cenazelerini vermeyip, "İsrail" olarak tanımladığı 1948'de işgal edilmiş bölgede gömme kararı almıştı.
 
fiem

Yorumlar