Katil İsrail Güçleri Batı Yaka'da Yine Baskınlar Düzenledi

Siyonist işgal güçleri bugün (7 Ocak Cumartesi) sabah saatlerinde Batı Yaka'nın Cenin bölgesinde bazı Filistinlileri arama iddiasıyla değişik noktalara baskınlar düzenledi.  

Görüntülenme: 1034 Tarih: 07 Ocak 2017 13:50
Katil İsrail Güçleri Batı Yaka'da Yine Baskınlar Düzenledi

Filistin Enformasyon Merkezi'nin bölgedeki muhabirinin verdiği bilgilere göre işgalci askerler, Cenin Hayfa yolunda, Cenin'in batısındaki Sâlim mülteci kampı yakınlarında bilinmeyen bir aracın izini takip etti. Aracın Es-Seyle El-Harisiyye beldesine girmesi üzerine iz süren işgalci askerler de beldeye girdi. Ancak daha sonra aracın izini sürmeden caddelere dağıldılar.
Kaynakların verdiği bilgilere göre işgalciler Yamun beldesine de baskın düzenledi ve kasaba merkezindeki ana kavşakta toplanarak bir kişiyi meydanda sorguya çekti, ardından El-Hamra caddesine doğru ilerledi.
İşgal güçleri Cenin'in güneyindeki Mesliye kavşağında da bir askerî geçit noktası oluşturdu.
Bir başka baskının Nablus'un doğusunda bir noktaya gerçekleştirildiği haber verildi. Bölgeye baskın düzenleyen işgalci askerler Balata mülteci kampının doğusuna ve Yeni Asker ile Eski Asker mülteci kamplarının arasına toplandı. İşgal güçlerinin söz konusu bölgede bir konteynere el koydukları ifade edildi ancak sebebi hakkında bir bilgi edinilemedi.
El-Halil'de de Ata Muhammed Ebu İsnine adında 22 yaşında bir Filistinli genç askerî geçit noktası yakınında camiden çıktığı sırada gözaltına alındı. Gencin askerî geçit noktası yakınında gözleri bağlı ve elleri kelepçeli bir şekilde hapis benzeri bir odaya kapatıldığı ifade edildi.
 
 fiem

Yorumlar