Barışçıl Gösterilere Müdahale Eden Siyonist Güçler 4 Kişiyi Yaraladı

İşgal altındaki Kudüs şehrinin Hizma beldesine baskın düzenleyen işgal güçleri iki kişiyi yaraladılar. 

Görüntülenme: 1234 Tarih: 13 Ocak 2017 15:36
Barışçıl Gösterilere Müdahale Eden Siyonist Güçler 4 Kişiyi Yaraladı

Hizma Yerel Konsey Başkanı Muvaffık El-Hatib’in verdiği bilgilere göre, işgal güçlerinin Hizma beldesine baskın düzenledikten sonra evlerin içine ve gençlerin üzerine plastik mermi, gerçek mermi, ses bombası ve gaz bombası atmaları üzerine iki vatandaş değişik yerlerinden yaralandı.
İşgal güçlerinin belde halkına sıkıntı vermeye devam ettiğini belirten El-Hatib, bu güçlerin bir haftadan beri beldenin kuzey kesimini beton bloklarla kapattıklarını ifade etti.
Diğer taraftan bugün (13 Ocak Cuma) Batı Yaka’nın birçok yerinde yapılan barışçıl gösterilere sert müdahale eden işgal güçleri iki kişiyi yaraladı.
Ramallah’ın Bel’in köyünde yapılan barışçıl gösterilere plastik mermi, ses bombası ve gaz bombasıyla saldıran işgal güçleri bir kişiyi yaraladılar. Kafasından yaralanan Filistinli gencin tedavi için hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
İşgal güçlerinin attığı gaz bombalarından etkilenen onlarca kişi bölgeye gelen ilk yardım ekipleri tarafından tedavi edilirken, ırkçı ayırım duvarına tırmanan gençler duvarın zirvesine Filistin bayrağını astılar.
Na’lin köyünde üç şehidi anmak ve işgalci rejimin uygulamalarını protesto etmek için yapılan gösteri de işgal güçlerinin sert müdahalesine maruz kaldı.
Irkçı ayırım duvarına yürümek isteyen halkı durdurmaya çalışan işgal güçlerinin yoğun bir şekilde gaz bombası kullanması üzerine onlarca kişinin etkilendiği ifade edildi.
 
 fiem

Yorumlar