Suriye’deki Filistinli Mültecilerin %95’i BM'nin Yardımlarıyla Yaşıyor

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), savaşın sürdüğü Suriye’deki Filistinli mültecilerden %95’inin UNRWA’nın yardımlarıyla geçindiklerini belirtti. 

Görüntülenme: 1412 Tarih: 14 Ocak 2017 15:41
Suriye’deki Filistinli Mültecilerin %95’i BM'nin Yardımlarıyla Yaşıyor

Konuyla ilgili bugün bir rapor yayınlayan UNRWA, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle bir yere gidemeyen Filistinli mültecilerin geçim kaynaklarını kaybetmeleri nedeniyle büyük çoğunluğunun kurumun yaptığı yardımlarla yaşadığını ifade etti.
Savaş nedeniyle dışarı çıkamadıkları için mahsur kalan Filistinli mültecilerin ulaşılması zor noktalarda olduklarına dikkat çeken UNRWA, en son Mayıs 2016’da mültecilerden bir kısmının kaldığı Yermuk Mülteci Kampı’na yardım ulaştırabildiklerini kaydetti.
Rapora göre UNRWA’da kayıtlı 560 bin Filistinliden 450 bini hâlâ Suriye’de yaşıyor ve 430 bini UNRWA’nın gönderdiği yardımlarla geçiniyor.
Raporda ayrıca savaş nedeniyle 120 bin Filistinlinin ülkeden kaçtığı, 31 bininin Lübnan’a, 16 bininin Ürdün’e gittiği, 280 bin Filistinli mültecinin ise Suriye’de başka bölgelere kaçtıkları ifade edildi.
Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ciddi sıkıntılar çeken Filistinli mültecilere destek amacıyla UNRWA’nın 2017 yılı için acil yardım çağrısı yaptığını hatırlatan BM kuruluşu, Suriye, Lübnan ve Ürdün’deki mültecilere gereken acil yardım için 411 milyon dolara ihtiyaç  duyduklarını, ancak bu şekilde mültecilerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini kaydetti.
 
fiem

Yorumlar