Fitne Peşindeki Filistin Sitelerini Kim Yönetiyor?

Filistinli Gazeteciler Forumu, kimler tarafından hazırlandığı belli olmayan sözde haber sitelerinin fitne ve gerginlik çıkarmak amacıyla yaydığı asılsız haberler konusunda uyarıda bulundu.  

Görüntülenme: 1181 Tarih: 16 Ocak 2017 05:49
Fitne Peşindeki Filistin Sitelerini Kim Yönetiyor?

İfade özgürlüğüne ve haber kaynağı çeşitliliğinin önemine dikkat çeken forum, son günlerde sosyal medyada bazı sayfalar türediğini ve söz konusu sayfalardan bazılarının internet sitesi de olduğunu, Filistinli liderler ve yetkililer adına asılsız açıklamalar yayınladıklarını bildirdi.
Bazen bir Hamas lideri ve bazen de bir Fetih lideri adına açıklama uyduran sitelerin asılsız fotoğraflar ve haberler de yayınladıklarını kaydeden forum, söz konusu hesapların ve sitelerin amacının Filistin toplumunda fitneyi ve çatışmayı körüklemek olduğunu söyledi.
Gazze Şeridi'ndeki elektrik krizini istismar eden sitelerin aynı odaktan yönlendirildiğine dikkat çeken Filistinli Gazeteciler Forumu, gazetecilerden istihbarat örgütleri adına çalışan söz konusu hesapları ve siteleri deşifre etmelerini istedi.
Filistinli Gazeteciler Forumu, Maan Haber Ajansı'nın işgal ordusu sözcüsünün Filistin sahasında fitne çıkarmayı hedefleyen sözlerine geniş bir şekilde yer vermesini de kınadı.
 
fiem

Yorumlar