Siyonist Güçler Gazeteci Muhammed El-Gig'i Yeniden Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün akşam (15 Ocak Pazartesi) Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig'i gözaltına alırken, Beytlahim'de şehitlerin naaşlarının teslim edilmemesini protesto için gösteri yapan şehit yakınlarını bir saat kadar gözaltında tuttuktan sonra serbest bıraktı. 

Görüntülenme: 1182 Tarih: 16 Ocak 2017 16:52
Siyonist Güçler Gazeteci Muhammed El-Gig'i Yeniden Gözaltına Aldı

Gazeteci Muhammed El-Gig'in eşi Feyha Şeleş, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, 34 yaşındaki eşinin Ramallah'ın kuzeyindeki Beit El kontrol noktasında gözaltına alındığını bildirdi.
İşgal güçlerinin eşini ve şehit yakınlarını bir saat kadar gözaltında tuttuğunu belirten Şeleş, şehit yakınlarının daha sonra serbest bırakıldığını ve eşi Muhammed El-Gig'in ise gözaltına alındığını, işgal güçlerinin kendilerinden kontrol noktasına gidip El-Gig'in otomobilini almalarını istediğini söyledi.
Gazeteci Muhammed El-Gig, sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada, işgal güçleri tarafından kontrol noktasında elleri bağlanarak askeri bir araca konulduğunu, otomobilinin arandığını, daha sonra serbest bırakıldığını ve Beytlahim'deki protesto gösterisine katıldığını bildirmişti.
İşgal güçlerinin El-Gig'i Beytlahim'deki protesto gösterisinden dönerken Beit El kontrol noktasında yeniden gözaltına aldığı ifade edildi.
Gazeteci Muhammed El-Gig, geçen yıl idari hapis cezasını protesto amacıyla 94 gün açlık grevi yaptıktan sonra 19 Mayıs'ta serbest bırakılmıştı.
 
 fiem

Yorumlar