Siyonist Mahkeme Esir Muhammed El-Gig’in Gözaltı Süresini 72 Saat Uzattı

Ofer Askeri Mahkemesi, idari hapis cezasına mahkum etmeye hazırlandığı Filistinli gazeteci Muhammed El-Gig’in gözaltı süresini 72 saat uzattı. 

Görüntülenme: 1342 Tarih: 24 Ocak 2017 14:33
Siyonist Mahkeme Esir Muhammed El-Gig’in Gözaltı Süresini 72 Saat Uzattı

El-Gig’in ailesi, işgalcilerin Filistinli gazeteciyi esir ailelerine ve şehit ailelerine destek verdiği ve düzenledikleri protesto gösterisine katıldığı için siyasi nedenlerle gözaltına aldığını ifade etti.
İşgalcilerin mazlumların yanında duran ve onları savunan her özgür sesi susturmak istediğini belirten aile, uzun süre verdiği açlık greviyle simge bir isim haline gelen gazeteci El-Gig’in insani görevini yapmaktan herhangi bir suçlamayla uzaklaştırılmak istendiğini bildirdi.
Bu arada, esir gazeteci Muhammed El-Gig’in de avukatına yeniden idari hapis cezasına mahkum edilmesi halinde tekrar açlık grevine başlayacağını söylediği öğrenildi.
İşgal güçleri gazeteci Muhammed El-Gig’i 15 Ocak’ta Beytlahim’de katıldığı protesto gösterisinden dönerken El-Bire kentinin kuzeyindeki Beit El kontrol noktasında esir ve şehit aileleriyle birlikte durdurmuş, diğerlerini bir süre sonra serbest bırakmış ve El-Gig’i ise gözaltına almıştı.
İşgal güçlerince daha önce de gözaltına alınan ve idari hapis cezasına mahkum edilen El-Gig, 94 gün sürdürdüğü açlık grevinin ardından 19 Ocak 2016’da serbest bırakılmıştı.
 
fiem

Yorumlar