Abbas Yönetimi Mahkeme Kararlarını Tanımıyor

El-Halil'in doğusundaki Beni Naim beldesi sakinlerinden Abdulhamid Ebu Carur, insan hakları örgütlerine, uzlaşı komitelerine ve geçtiğimiz günlerde Moskova'da bir araya gelen Filistinli grupların temsilcilerine çağrıda bulunarak, Genel İstihbarat biriminin 28 Aralık'tan bu yana gözaltında tuttuğu oğlu Suheyb'i serbest bırakmasını sağlamalarını istedi. 

Görüntülenme: 1152 Tarih: 24 Ocak 2017 12:24
Abbas Yönetimi Mahkeme Kararlarını Tanımıyor

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirine konuşan Ebu Carur, oğlunun Filistin'in kuzeydoğusundaki Eriha Cezaevi'nden dün kendisini telefonla aradığını, oğlu Suheyb'in Eriha Cezaevi'ne önceki gün nakledildiğini ve nakil nedeninin açıklanmadığını söyledi.
El-Halil'deki Filistin mahkemesinin dün oğlu Suheyb'in derhal serbest bırakılması yönünde karar verdiğini belirten Ebu Carur, geçen hafta Çarşamba günü de yine mahkemeden benzer bir karar çıktığını fakat Genel İstihbarat biriminin her iki karara da uymadığını ifade etti.
Baba Ebu Carur, Genel İstihbarat biriminin ilk karardan sonra Suheyb'in başka bir davadan yeniden gözaltına alındığını ileri sürdüğünü, ikinci karardan sonra ise hiçbir bahane bulamayınca oğlunu Eriha Cezaevi'ne naklettiğini bildirdi.
Bu arada, Filistin Politeknik Üniversitesi öğrencisi Suheyb Abdulhamid Ebu Carur'un işgal güçlerince daha önce üç kez gözaltına alınan ve işgal zindanlarında bir süre yatan eski bir esir olduğu, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerince de siyasi nedenlerle beş kez gözaltına alındığı ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar