Siyonistlerce Şehit Edilen Ebu'l-Gay'an'ın Cenaze Törenine Yüzlerce Kişi Katıldı

Şehit Yakub Ebu'l-Gay'an bugün (24 Ocak Salı) 1947'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerden yüzlerce kişinin katıldığı cenaze töreniyle Ummu'l-Hayran köyünde toprağa verildi. 

Görüntülenme: 1165 Tarih: 24 Ocak 2017 06:45
Siyonistlerce Şehit Edilen Ebu'l-Gay'an'ın Cenaze Törenine Yüzlerce Kişi Katıldı

Şehidin ailesi işgal rejimi adli tıp kurumunda tutulan 47 yaşındaki Ebu'l-Gay'an'ın naaşını bir hafta sonra teslim aldı. Ebu'l-Gay'an, işgal polisinin yıkım amacıyla Ummu'l-Hayran köyüne Çarşamba günü düzenlediği baskın sırasında şehit olmuştu.
Şehit Ebu'l-Gay'an'ın eşi şehidin cenazesi Ummu'l-Hayran köyüne getirildiğinde yaptığı açıklamada, "Onu soğukkanlılıkla öldürdüler. Kaçacak bir yer bırakmadılar. Köye girdikleri andan itibaren bunu yapmak istiyorlardı. Kanı üzerinden siyasi kazanç sağlamak istediler" dedi.
Şehidin cenazesine başta Şeyh Raid Salah olmak üzere 1948'de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinli milli ve İslami liderler de katıldı.
Bu arada, işgal polisinin Hura ve Ummu'l-Hayran köyüne giden tüm yolları kapattığı ve cenaze törenine daha çok kişinin katılmasını önlemeye çalıştığı ifade edildi.
Şehidin kızı Nesrin Ebu'l-Gay'an da 48 Arapları sitesine yaptığı açıklamada, babasının şehadetinden bu yana büyük üzüntü yaşadıklarını fakat naaşını teslim aldıklarında biraz rahatladıklarını söyledi.
Nesrin Ebu'l-Gay'an, işgal rejimi yıkım politikasından vazgeçene kadar Filistin toplumunun birlik ve bütünlük içinde hareket etmesi gerektiğini bildirdi.
 
 fiem

Yorumlar