Katil İsrail Askerleri Cenin'de Bir Genci Şehit Etti

Cenin Mülteci Kampı'nda bu sabah (29 Ocak Pazar) erken saatlerde yaşanan şiddetli çatışmalarda Filistinli bir genç şehit oldu ve beş kişi de yaralandı. 

Görüntülenme: 1328 Tarih: 29 Ocak 2017 23:52
Katil İsrail Askerleri Cenin'de Bir Genci Şehit Etti

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, son günlerde Cenin Kampı'nda yaşanan gerginliğin devamı niteliğindeki çatışmalarda 19 yaşındaki Muhammed Mahmud Ebu Halife işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit oldu.
Çatışmalar sırasında beş kişinin de yaralandığı ve karnından yaralanan birinin durumunun ağır olduğu ifade edildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Filistinli gençlerin kampa işgal güçlerinin sızdığını fark etmesinin ardından çıkan çatışmalar sırasında işgal ordusu keskin nişancılarının açtığı ateşle ağır yaralanan Ebu Halife kısa süre sonra hayatını kaybetti.
İşgal güçlerinin baskın sırasında arama yaptığı evlerin kapılarını kırdığı ve ev sakinlerine saldırdığı belirtildi.
Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Cenin Mülteci Kampı'na birçok yönden girdiğini ve çatışmalar sırasında işgal askerlerinden de yaralananlar olduğunu bildirdi.
İşgal güçlerinin ayrıca Nablus'un güneyindeki Avrata beldesine de baskın düzenlediği, belde merkezinde ve Nassar Mahallesi'ndeki birkaç ev ve sakinleri hakkında bilgi topladığı ifade edildi.
 
fiem

Yorumlar