Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimciler, işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında bu sabah (29 Ocak Pazar) El-Mağaribe Kapısı'ndan girerek Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. 

Görüntülenme: 1869 Tarih: 29 Ocak 2017 23:43
Siyonist Yerleşimciler Bu Sabah Mescid-i Aksa'ya Baskın Düzenledi

Yahudi yerleşimcilerin öğleden önce gerçekleştirdikleri baskının ardından işgal güçlerinin El-Mağaribe Kapısı'nı saat 10:30'da yeniden kapattığı ifade edildi.
Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, bu sabah toplam 35 Yahudi yerleşimcinin küçük gruplar halinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediğini ve yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'nın avlusunda dolaşarak provokatif davranışlar sergilediklerini bildirdi.
Bu arada, Mescid-i Aksa'nın kapılarında görevli işgal polislerinin Mescid-i Aksa'ya giren Müslümanların kimliklerine çıkışta geri vermek üzere el koyduğu belirtildi.
Mescid-i Aksa'yı Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölme planları yapan işgal yönetimi bu planlarını hayata geçirebilmek için Yahudi yerleşimcileri Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ederken, yerleşimcilerin baskınlar için genellikle cemaatin az olduğu sabah saatlerini tercih ettiği kaydedildi.
 
fiem

Yorumlar