UNRWA Genel Direktörü İtiraf Etti: Gazze Şeridi'ndeki Krizlerin Sebebi İsrail Ablukası

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA) Genel Direktörü Pierre Krahenbühl, Filistin halkının Gazze Şeridi'nde yaşanan fakirlik, işsizlik, su krizi ve elektrik krizi gibi sorunların sebebinin işgal rejiminin uyguladığı abluka olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1875 Tarih: 02 Şubat 2017 23:24
UNRWA Genel Direktörü İtiraf Etti: Gazze Şeridi'ndeki Krizlerin Sebebi İsrail Ablukası

Krahenbühl, Gazze'deki UNRWA merkezinde dün (2 Şubat Çarşamba) düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, on yıldır devam eden abluka nedeniyle Gazze Şeridi'nde insani durumun daha da kötüye gidebileceği uyarısında bulundu.
Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mültecilerin ekonomik ve sosyal sorunlarını derinlemesine incelemek için ziyaretinin bir hafta süreceğini kaydeden UNRWA Genel Direktörü, ziyareti boyunca UNRWA çalışanları, kanaat önderleri ve mülteci komiteleriyle görüşeceğini açıkladı.
Krahenbühl, Gazze Şeridi'nde ziyaret ettiği mülteci evlerinde Gazze halkının yaşadığı ekonomik ve psikolojik sorunları hissettiğini ifade etti.
İşsizlikten bahsederken işsizliğin Filistin toplumu için teşkil ettiği tehlikeye dikkat edilmesi gerektiğini kaydeden UNRWA Genel Direktörü, babalardan birçoğunun çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamadığını belirtti.
Krahenbühl, UNRWA'nın Filistinli mültecilere desteğinin devam edeceğini, mültecilerden birçok kişinin unutulduğunu düşündüğünü fakat bunun doğru olmadığını söyledi.
 
fiem

Yorumlar