Nablus'ta Çatışma

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Nablus kentinin doğu bölgesinde bugün (2 Şubat Perşembe) ikindi saatlerinde işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda Filistinli üç genç yaralandı. 

Görüntülenme: 1434 Tarih: 02 Şubat 2017 05:23
Nablus'ta Çatışma

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, işgal güçlerinin Filistinli bir genci aracını durdurarak gözaltına alması üzerine Nablus'un doğusundaki El-Mesakin Eş-Şa'biyye bölgesinde onlarca Filistinli genç ile işgal güçleri arasında çatışma yaşandı.
Görgü tanıkları, işgal güçlerinin Belata Mülteci Kampı sakinlerinden Raid El-Bağdudi'yi El-Bazan yolunda evine dönerken aracını durdurarak gözaltına aldığını ve otomobiline el koyduğunu söyledi.
Filistinlilerle işgal güçleri arasında çıkan çatışmaların Asker El-Kadim ve Asker El-Cedid mülteci kampları arasındaki bölgeye kadar uzandığı, işgal güçlerinin çatışmalar sırasında göz yaşartıcı bomba ve gerçek mermi kullandığı ifade edildi.
Çatışmalar sırasında Asker Mülteci Kampı sakinlerinden Ahmed Ebu Dahud ve Hadi El-Museymi isimli gençlerin ayaklarından yaralandıkları ve Rafidya Hastanesi'ne kaldırıldıkları bildirildi.
 
fiem

Yorumlar