İngiliz Düşünce Kuruluşu, Avrupa Birliği'nin Hamas’ı Terör Listesinden Çıkarmasını İstedi

İngiliz düşünce kuruluşu Forward Thinking, İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın Avrupa Birliğinin terör listesinde yer almaya devam etmesinin, Gazze’deki imar çalışmalarını, kalkınmayı ve bölgeye yardımı engellediği gibi, Filistinliler arasındaki uzlaşıya da engel olduğunu belirtti. 

Görüntülenme: 1576 Tarih: 03 Şubat 2017 03:31
İngiliz Düşünce Kuruluşu, Avrupa Birliği'nin  Hamas’ı Terör Listesinden Çıkarmasını İstedi

Bu tespit, kuruluşun geçen yılın sonunda Paris’te Filistin halkının özellikle de Gazze halkının insani ihtiyaçlarının karşılanması, onlara yardım yollarının tespiti ve iç bölünmenin sebep olduğu sıkıntıların ortadan kaldırılmasında batılı politikacıların rolü konularında düzenlenen çalıştayın ardından hazırladığı raporun tartışıldığı İngiltere Parlamentosundaki bir seminerde dile getirildi.
Rapor, Avrupa hükümetlerinin Hamas’ın Filistin siyasi sistemindeki varlığını kabul etmesi gerektiğini vurgulayarak “çünkü bu sorunların çözümüne uygun şartları hazırlayacaktır. Avrupa Hamas hareketini terör listesinden çıkararak Abbas’ı uzlaşı yapmaya teşvik edebilir. Aynı şekilde Avrupa’nın sonuçları ne olursa olsun seçimleri kabul etme yönünde tavır takınması gerekir”  tespitinde bulundu.
Parlamentoda düzenlenen seminere İngiliz parlamenterlerin yanında, İngiltere’nin BM eski temsilcisiyle eski Kudüs konsolosu, genelde Filistin’de, özelde ise Gazze’de yardım projeleri sürdüren insani ve hayır hizmetleri sunan büyük kuruluşların temsilcileriyle, Ürdün ve Tunus büyükelçiliklerinden temsilciler, ilgili aktivistler, Avrupa’daki Filistin sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve bazı Arap ülkelerinin temsilcileri katıldı.
 
fiem

Yorumlar