Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Saldırdı

Nablus'un güneyindeki Yitzhar Yahudi Yerleşkesi sakini Yahudi yerleşimcilerden bir grup dün (4 Şubat Cumartesi) akşam saatlerinde Havara beldesi sakinlerinden Selim Selame'yi darp etti. 

Görüntülenme: 1029 Tarih: 05 Şubat 2017 22:23
Siyonist Yerleşimciler Filistinlilere Saldırdı

Batı Yaka'nın kuzeyindeki Yahudi yerleşimini izlemekten sorumlu Gassan Dağlas, bir grup yerleşimcinin Havara beldesine batı yönünden girmek istediğini, vatandaşların yerleşimcilere karşı koyduğunu, buna rağmen yerleşimcilerin bazı araçların camlarını kırmayı başardığını söyledi.
Yahudi yerleşimcilerin ayrıca dün akşam Tubas kentinin doğusundaki Hılletu Hamed bölgesinde Filistinli çobanlara saldırdığı bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, silahlı Yahudi yerleşimciler bölge sakini göçerleri tehdit ederek bölgeye el koyduklarını ve yaklaşmamalarını söyledi.
Yahudi yerleşimcilerin söz konusu bölgeyi işgal güçlerinin himayesinde birkaç hafta önce işgal ettiği kaydedildi.
Bölge sakinleri, civarda kurulu Rotem Yahudi Yerleşkesi sakinlerinin Hılletu Hamed bölgesini yerleşke sınırlarına dahil etmeye çalıştıklarını ve son dönemde bu yöndeki çabalarını yoğunlaştırdıklarını ifade etti.
Rotem Yahudi Yerleşkesi, El-Malih bölgesindeki Doğu Dağları üzerinde 1984 yılında daha önce işgal ordusunun askeri üs olarak kullandığı alanda kuruldu. 
 
fiem

Yorumlar