Hamas: Amerika'nın Açıklaması Yahudi Yerleşim Birimi İnşasını Destekliyor

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Beyaz Saray'ın Yahudi yerleşimi konusundaki açıklamasının İsrail'in Filistin topraklarında daha çok Yahudi yerleşim birimi inşa etmesini desteklediğini söyledi. 

Görüntülenme: 1770 Tarih: 05 Şubat 2017 23:58
Hamas: Amerika'nın Açıklaması Yahudi Yerleşim Birimi İnşasını Destekliyor

Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Beyaz Saray'ın açıklamasını "doğru yönde atılmış bir adım" olarak değerlendiren Filistin Yönetimi yetkililerini eleştirdi.
Amerika'nın işgal rejimi yanlısı tavrındaki artışın Filistin Yönetimi'nin hedefsiz siyasi performansıyla kesiştiğini kaydeden Kasım, bu durumun işgal rejimini ihlallerini yoğunlaştırmaya ve yerleşim birimi inşasına karşı çıkan uluslararası tüm kararları çiğnemeye teşvik ettiğini belirtti.
Hamas sözcüsü, Filistinlileri işgal rejiminin Yahudi yerleşim birimi inşa politikasına karşı koymak için direniş seçeneği üzerine kurulu ortak bir strateji ve program benimsemeye davet etti.
Beyaz Saray sözcüsü Josh Earnest, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Washington'ın Yahudi yerleşkelerini barışın önünde engel olarak görmediğini fakat yeni yerleşim birimleri inşasının barış için yararlı olmayabileceği görüşünde olduğunu ifade etmişti.
Earnest, bu sözleri gazetecilerin Beyaz Saray'ın yayınladığı ve Amerikan yönetiminin işgal altındaki Filistin topraklarında yeni yerleşim birimleri inşasının İsrail-Filistin anlaşmazlığının çözümüne yardım edecek bir unsur olmayacağını kaydeden açıklama hakkındaki sorusuna verdiği cevapta dile getirdi.
 
fiem

Yorumlar