AP Ajansından Abbas İddiası

Amerika Associated Press Ajansı, Amerika Başkanı Donald Trump’ın başkanlık koltuğuna oturduktan sonra Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ile görüşmeyi görmezlikten geldiğini ve kasıtlı olarak görüşmediğini belirtti. 

Görüntülenme: 1243 Tarih: 10 Şubat 2017 03:11
AP Ajansından Abbas İddiası

Ajans verdiği haberde, Mahmud Abbas ile yardımcılarının Amerika Başkanı ile görüşmek için girişimlerde bulunduklarını ancak sonuçsuz kaldığını belirterek, bu görmezlikten gelmenin Trump’ın Beyaz Saray – Filistin ilişkilerini dondurma niyetinin bir işareti olabileceğini iddia etti.
Ajans yayınladığı raporda Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Arikat’ın sözlerine de yer verdi. Arikat yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi yetkililerinin Amerika’nın yeni idaresine mesaj gönderdiklerini ancak şimdiye kadar bir cevap alamadıklarını, Filistin Yönetimi’nin Beyaz Saray’ın Filistinlilere yönelik tutumunu değiştirmesinden endişe duyduğunu söyledi.
Filistin Yönetimi’ne karşı bu şekilde ilgisiz davranan ABD Başkanı Trump işgal rejimi Başbakanı Netanyahu ile şimdiye kadar iki kez görüştü ve bu ayın ortalarında yapılacak bir görüşme için onu Washington’a davet etti. 
 
fiem

Yorumlar