Halid Meşal Siyonist İsrail'i Uyardı

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, işgal rejimini Gazze Şeridi'ne yeni bir savaş açmaması yönünde uyardı. 

Görüntülenme: 1353 Tarih: 15 Şubat 2017 14:20
Halid Meşal Siyonist İsrail'i Uyardı

Meşal, Ez-Zeytune Merkezi'nin bugün (15 Şubat Çarşamba) Türkiye'de düzenlediği "Filistin Davası: 2016'nın Stratejik Değerlendirmesi ve 2017'nin Stratejik Tahmini" konulu konferansa telekonferansla katılarak yaptığı konuşmada, "Düşman bizi savaşla tehdit ediyor. Biz de diyoruz ki, tek seçeneğimiz direnmek ve sonuna kadar savaşmak" dedi.
Meşal, Filistin halkının uygun olan ve olmayan şartlarda, müttefiki varken ve yokken direnişi tecrübe ettiğini belirterek, Hamas'ın Filistin direnişine yeniden itibar kazandırdığını ifade etti.
Hamas'ın ümmetin ilgisini Filistin davasına ve Kudüs'e çekmeyi başardığını kaydeden Meşal, hareket içi demokrasiyi yerleştirmesinin de Hamas'ın artıları arasına yazılacağını söyledi.
Hamas'ın kurulduğu günden bu yana sabitelerinden taviz vermediğini hatırlatan Meşal, "Hamas, Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarını kabul etseydi tüm başkentlerin kapıları kendisine açılırdı" dedi.
Bölünmüşlük haline son verecek şekilde Filistin evinin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunan Meşal, işgal rejimiyle mücadele için ortak bir strateji belirlenmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.
Meşal, Filistin milli mücadelesinin edindiği tecrübelere de değinerek, işgal altındaki toprakların bir kısmının, Gazze Şeridi'nin işgalden kurtarıldığını ve savaşın işgal rejiminin içlerine taşındığını söyledi.
 
FİEM

Yorumlar