Siyonist Güçler Kudüs'te Filistinlilere Ait Üç Evi Yıktı

İşgal güçleri Kudüs'ün kuzeydoğusundaki Hızma beldesinde bu sabah (15 Şubat Çarşamba) askeri kontrol noktası yakınlarındaki üç evi yıktı. 

Görüntülenme: 1812 Tarih: 15 Şubat 2017 11:15
Siyonist Güçler Kudüs'te Filistinlilere Ait Üç Evi Yıktı

Hızma Beldesi Mahalli Meclisi Başkanı Muvaffak El-Hatib, işgal belediyesine bağlı yıkım ekiplerinin işgal güçleri himayesinde beldeye baskın düzenlediğini ve evleri yıkmaya başladığını söyledi.
Quds Press Haber Ajansı'na konuşan El-Hatib, işgal yönetimi tarafından yıkılan evlerin Ahmed Şehhade ve Abdülaziz Şehhade ile Ceber Abdülhamid'e ait olduğunu bildirdi.
Baskın ve yıkım sırasında belde sakinleriyle işgal güçleri arasında çatışmaların yaşandığını kaydeden El-Hatib, işgal güçlerinin çok sayıda ses bombası attığını ve beş kişinin yaralandığını ifade etti.
Öte yandan, işgal polisinin bu sabah Kudüs'ün güneydoğusundaki Silvan beldesinde bir okula baskın düzenlediği belirtildi.
Vadi Hulve Bilgi Merkezi'nin Quds Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamaya göre, işgal güçleri Silvan Erkek Ortaokuluna baskın düzenleyerek sınıflarında, koridorlarında ve avlusunda dolaştı.
İşgal güçlerinin okula düzenlediği baskına gerekçe olarak işgalcilere taş atanları aradığı bahanesini ileri sürdüğü bildirildi.
 
fiem

Yorumlar