Amerikalı Yazar Norman G. Finkelstein: Filistinlilerin İşgale Karşı Direniş Gösterme Hakkı Var

Amerikalı araştırmacı yazar Norman G. Finkelstein, Filistinlilerin uluslararası hukuka göre siyasi ve askeri olarak işgale karşı direniş gösterme hakkına sahip olduklarını söyledi. 

Görüntülenme: 1215 Tarih: 17 Şubat 2017 15:36
Amerikalı Yazar Norman G. Finkelstein: Filistinlilerin İşgale Karşı Direniş Gösterme Hakkı Var

Siyasi ve Kalkınma Araştırmaları Merkezi (CPDS)’nin Gazze’de düzenlediği konferansa katılan ve “Yöntem ve Delilik: İsrail’in Gazze Saldırısının Gizli Hikâyesi” isimli kitabını tanıtan Amerikalı yazar Finkelstein “İsrail ile Filistinliler arasındaki görüşmeler zaman ve çaba kaybından başka bir şey değildir. Bu süreçte anlaşmaya en karşı çıkan taraf İsrail tarafıdır. Çünkü Filistin halkının hak ve hukukunu bu görüşmelerde yok etti. Ucu açık bırakılan bu görüşmelerin sonu hiç gelmedi. Bununla birlikte bütün dünyaya işgalciyle işgal altında olan bir halk arasında barış görüşmelerinin devam ettiği yalanını yaydı” dedi.
Finkelstein yaptığı konuşmada, BM Genel Sekreterinin Gazze’de birçok masum insanın öldürülmesinde rolü olan İsrail eski Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yi yardımcısı olarak atamak istemesine sinirlendiğini belirterek, avukat olduğunu iddia eden Livni’nin hiçbir zaman uluslararası hukuka inanmadığını ifade etti.
Filistinlilerin ahlaki düzlemde düşünce ve fikir savaşını kazandıklarını belirten Amerikalı yazar, İsrail’in Gazze ablukasını ve işgal altındaki topraklarda Filistinlilere yönelik insanlık dışı uygulamalarını teşhir etmek için çaba göstermek gerektiğini kaydetti. 
 
fiem

Yorumlar