Hüsam Bedran'dan Abbas Yönetimine İşkence Eleştirisi

İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcülerinden Hüsam Bedran, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin siyasi gözaltı operasyonlarını yoğunlaştırmasının ve cezaevlerinde yeniden işkenceye başlanmasının Filistin halkının örf ve adetleri ile uzlaşı anlaşmalarını hiçe saymak anlamına geldiğini söyledi. 

Görüntülenme: 1166 Tarih: 21 Şubat 2017 15:33
Hüsam Bedran'dan Abbas Yönetimine İşkence Eleştirisi

Bedran, dün (20 Şubat Pazartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin başta Hamas olmak üzere direniş grupları üyelerine yönelik baskılarını ve işkencelerini artırmasının kabul edilemez olduğunu bildirdi.
Beytlahim'de Genel İstihbarat birimi tarafından sorgulanırken kalp krizi geçiren Esyed El-Verdeyan isimli öğrencinin maruz kaldığı muamelenin tehlikesine dikkat çeken Bedran, Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin gazeteci Sami Es-Sai'yi gözaltında tuttuğunu ve Eriha Cezaevi'nde tutulan gazetecinin işkence gördüğünü ifade etti.
Bedran, Filistinli gruplara seslenerek, Batı Yaka'da özgürlükleri hedef alan ihlaller konusunda net bir tavır ortaya koymalarını istedi.
Hamas sözcüsü, insan hakları örgütlerini de üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye ve Filistin Yönetimi güvenlik birimlerinin ihlallerini deşifre etmeye davet etti.
 
fiem

Yorumlar