İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani: ''İslam Ümmetinin Vahdeti Filistin Halkının Kurtuluşunun Anahtarıdır''

İran İslami Şura Meclisi başkanı Ali Laricani, İslam ümmetinin vahdetini Filistin halkının kurtuluş anahtarı olarak niteleyerek, 'ırkçı İsrail rejiminin nefes almasına izin verilmemeli' dedi. 

Görüntülenme: 998 Tarih: 23 Şubat 2017 02:20
İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani: ''İslam Ümmetinin Vahdeti Filistin Halkının Kurtuluşunun Anahtarıdır''

Laricani, dün Tahran'da 6. Uluslararası Filistin İntifadasına Destek Konferansı'nın kapanışında yaptığı konuşmada, konferansa katılan delege ve misafirlere teşekkür ederken, farazi düşmanlıklar oluşturulması ve zihinlerin  saptırılması hadisesinin gerçekte  terör rejimi İsrail mücadeleden uzaklaştırma hedefi taşıdığını belirterek, terör rejimi İsrail ile bazı ülkeler arasında hayırlı olmayan bağlar ve ilişkilerin, bu durumun müslümanların geleceğine dair mantıklı  çevrelerin kaygıların artmasına neden olduğunu söyledi.

Laricani, Amerika ve siyonist İsrail'in, Filistin meselesinin unutulacak bir mesele olmadığını  belirterek, ''bölge her ne kadar ciddi sorunlar yaşasa da asli sorun Filistin Meselesidir' dedi.

İran İslami Şura Meclisi başkanı, Filistinli grupların birlik ve beraberlikte hareket etmelerinin zaruretine vurgu yaparken, Filistinliler arasında geçmişteki  ihtilafların bir kenara konması ve direnişe devam edilmesi gerektiğini söyledi.

İran meclis başkanı Laricani, Filistin intifada hareketinin devam etmesinin zaruri olduğunu dile getirdi.

Salı günü Tahran'da  İslam inkılabı rehberinin konuşmasıyla açılan  sözkonusu konferans iki günlük çalışmalar ardından dün yayınlanan kapanış bildirisiyle sona erdi.

Konferansa 80 ülkeden 700'den fazla delege katıldı.  

parstoday

Yorumlar