Şeyh Sabahattin Türkyılmaz: ''Müstekbirler Filistin Meselesini Unutturmaya Çalışıyor''

Berlin İmam Rıza İslam Merkezi Hocası Şeyh Sabahattin Türkyılmaz son Cuma hutbesinde Filistin meselesinin yalnızca Arapların ve Filistinlilerin meselesi olmadığını aksine bütün müslümanların meselesi olduğuna dikkat çekti. 

Görüntülenme: 1855 Tarih: 27 Şubat 2017 12:45
Şeyh Sabahattin Türkyılmaz: ''Müstekbirler Filistin Meselesini Unutturmaya Çalışıyor''

Şeyh Sabahattin Türkyılmaz’ın Cuma hutbesi şu şekilde:

“Emperyal güç dünyanın her bir yerinde kargaşa ve savaş çıkararak Filistin meselesini unutturmaya çalışıyor.
Ortadoğu‘daki olaylar bir taraftan siyonistlerin güvenliğini sağlamak, diğer taraftan İslam ümmetine Filistin meselesini unutturmak için yapılmaktadır.

Onlarca yıldır yaptıkları işgal, zulüm ve katliamları örtbas etmek için müslümanların Filistin meselesine duyarlılığını yok etmek istiyorlar.

Yıllarca Filistin meselesine Arap-İsrail sorunu dediler ama inandırıcı olmadı. Daha sonra Filistinliler ve İsraillilerin meselesi diyerek kandırmaya çalıştılar, yine başarılı olamadılar.

En büyük darbeyi de, 37 yıl önce İmam Humeyni’i (ra) “Filistin İslam’ın meselesidir”, “İslam ümmetinin sorunudur” demesiyle aldılar. Çünkü İmam’ın bu beyanı Filistin meselesini ebedi ve küresel bir dava haline getirdi, böylece siyonistlerin bütün planları suya düşmüş oluyordu.

Bugün “Filistin” sadece arapların ve Filistinlilerin değil müslümanların ve mustazafların direniş ve mücadele sembolüdür, bu sembol yok edilir ve unutulursa müslümanlar istikbar ve siyonizm karşısında büyük yenilgi alacaklardır.

Bundan dolayı Filistin meselesi İslam’ın meselesi ve ümmetinin sorunudur, müstekbirler bu sorunu unutturmaya çalışıyor.

İsrail’e bir zarar gelince, direniş ve mukavemet cephesinden bir darbe alınca istikbar ve şirk cephesi topyekün harekete geçip ekonomik ve askeri yardımlarıyla ayakta tutuyorlar.

Nedeni şudur; İsrail batı emperyal gücün, dünya müstekbirlerinin sembolüdür. Bu sembole zarar gelmesin diye her türlü yardımı yapmaktadırlar ve yapacaktırlar.

Yeryüzünde direnişci, basiretli tek bir mümin dahi kalsa Allah bu davanın sahipsiz kalmasına izin vermeyecektir. Zafer Allah’a inanalarındır. Velakibetu lilmuttakin / Akibet müminlerindir.

Vesselamu aleykum verahmetullahi ve berekatuh.

rasthaber

Yorumlar