Hamas Liderlerinden Heniyye: İşgalcinin Ezanı Yasaklama Kararı Asla Başarıya Ulaşmayacak

İslamî Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim başkan yardımcısı İsmail Heniyye, Siyonist işgal rejiminin 1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarıyla işgal altındaki Kudüs’te ezanı yasaklama kararının geçersiz olduğunu, bu kararın asla başarıya ulaşmayacağını söyledi. 

Görüntülenme: 2976 Tarih: 10 Mart 2017 04:18
Hamas Liderlerinden Heniyye: İşgalcinin Ezanı Yasaklama Kararı Asla Başarıya Ulaşmayacak

Gazze’nin kuzeyinde inşa edilen ve bugün (10 Mart Cuma) ibadete açılan El-Akluk Camii’nin açılışına katılan Heniyye, İslam ümmetiyle Filistin halkının işgalcinin kararına rağmen ezan okumaya devam edeceğini belirterek, işgalcinin Aksa’yı zaman ve mekân olarak bölme planlarını boşa çıkaran Kudüs’ün murabıtlarını selamladıklarını ifade etti.
1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarındaki halkı da selamlayan Hamas lideri Heniyye, onların ezanı yasaklama kararının uygulanmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.
Heniyye yaptığı konuşmada “işgalcinin savaşlarda yerle bir ettiği camilerden bile ezanlar yükseliyor. Bu onların güzelliğini daha da artırıyor” dedi.
İşgal hükümeti, işgal altındaki Kudüs ve 1948’de işgal edilmiş topraklarda ezanın hoparlörle okunmasını yasaklayan bir yasayı Knesset’ten geçirmesi Filistin ve İslam dünyasında tepkilere neden oldu.
 
fiem

Yorumlar