Kudüs’teki Bıçaklama Eyleminde İki Siyonist Asker Yaralandı

İşgal altındaki Kudüs kentinde bu sabah (13 Mart Pazartesi) gerçekleştirilen bıçaklama eyleminde iki işgal askeri yaralanırken, eylemi gerçekleştiren gencin şehit olduğu ifade edildi. 

Görüntülenme: 2230 Tarih: 13 Mart 2017 16:07
Kudüs’teki Bıçaklama Eyleminde İki Siyonist Asker Yaralandı

İşgal polisi sözcüsü Luba Es-Semri, Kudüs’ün Babu’l-Esbat semtinde Sınır Muhafızları’ndan iki askerin bıçaklı saldırıya uğradığını ve yaralandıklarını, eylemci gencin ise ateş açılarak etkisiz hale getirildiğini söyledi.
 
Yerel kaynaklar, eylemci gencin 25 yaşındaki İbrahim Mahmud Matar olduğunu ve işgal güçlerinin şehit gencin annesini ve babasını Cebel El-Mukebber’deki evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığını açıkladı.
 
Filistin Sağlık Bakanlığı olayla ilgili henüz bir bildiri yayınlamazken, görgü tanıkları Filistinli gence ambulansların yaklaşmasına ve Mescid-i Aksa cemaatinin yaralı gence müdahalesine işgal güçlerince izin verilmediğini bildirdi.
 
İşgal polisi sözcüsü sosyal paylaşım sitelerinden Facebook’taki sayfasında yaptığı açıklamada, askerlerden birinin yarasının orta derecede ve diğerinin yarasının ise hafif olduğunu, yaralı askerlerin hastaneye kaldırıldıklarını ve bölgede soruşturma ve incelemelerin sürdüğünü belirtti.
 
İşgalcilerin yayınladıkları video görüntüleri, ambulansların ve işgal güçlerinin bölgeye akın ettiğini gösterdi.
 
Ekim 2015’te Kudüs İntifadası’nın başlamasından bu yana Filistinli gençlerin gerçekleştirdiği çeşitli eylemlerde 43 işgalci öldü ve yüzlercesi de yaralandı.
 
 fiem

Yorumlar