Siyonist Rejim Kudüs’te Filistinlilere Ait Harita Ofisi’ni Kapattı

İşgal güçleri, bu sabah (14 Mart Salı) işgal altındaki Doğu Kudüs'te yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini takip eden Filistinlilere ait Arap Araştırmaları Derneği’ne bağlı Harita Ofisi’ni kapattı.  

Görüntülenme: 2195 Tarih: 14 Mart 2017 07:08
Siyonist Rejim  Kudüs’te Filistinlilere Ait Harita Ofisi’ni Kapattı

İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, Yahudi yerleşim birimleri faaliyetlerini takip eden Harita Ofisi’ne yönelik kapatma kararının Kamu Güvenliği Bakanı Gilad Erdan tarafından alındığı belirtildi.
Kapatma kararına gerekçe olarak ise derneğin Filistin Yönetimi’yle bağlantılı olması ve işgalcilere toprak satmak isteyenler hakkında Filistin güvenlik güçlerine bilgi sağlaması gösterildi.
Görgü tanıkları, Beyt Hanina beldesindeki Harita Ofisi’ne sabah saatlerinde baskın düzenleyen işgal güçlerinin Ofis Müdürü Halil El-Tüfekci’yi gözaltına aldığını, ofisteki bilgisayara ve dosyalara el koyduğunu söyledi.
Harita Ofisi Başkanı Halil El-Tüfekci’nin işgal altındaki topraklarda yürütülen Yahudi yerleşimi faaliyetlerini yakından takip ettiği ve bu konuda en geniş bilgiye sahip Filistinli olduğu ifade edildi.
İşgal güçlerinin son bir yılda Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait çok sayıda derneği çeşitli bahanelerle kapattığı bildirildi.
 
fiem

Yorumlar