Et-Tufekci: Siyonist Rejim Kudüs'teki Harita Ofisi'ni Kapatma Kararından Vazgeçti

Kudüs'teki Arap Araştırmaları Derneği'ne bağlı Harita Ofisi Müdürü Halil Et-Tufekci, işgal yönetiminin önceki gün baskın düzenleyerek kapattığı Harita Ofisi'ni kapatma kararından vazgeçtiğini söyledi. 

Görüntülenme: 2074 Tarih: 15 Mart 2017 19:44
Et-Tufekci: Siyonist Rejim Kudüs'teki Harita Ofisi'ni Kapatma Kararından Vazgeçti

Serbest bırakıldıktan sonra Filistin Enformasyon Merkezi'ne konuşan Et-Tufekci, soruşturmanın ofisin Filistin Yönetimi'yle bağı üzerinde yoğunlaştığını, işgal polisinin ofisin Kudüslülere inşaat ruhsatı alma ve plan konusunda yardımcı olduğunu anladıktan sonra ofisi kapatma kararından geri adım attığını ifade etti.
İşgal polisi sözcüsünün iddialarının asılsız olduğunu kaydeden Et-Tufekci, bilgisayarları ve harita çizim aletlerini geri almalarına izin verildiğini ve ofisin yakında yeniden çalışmalarına başlayacağını bildirdi.
İşgal güçlerinin ofise düzenledikleri baskın sırasında duvarda asılı haritaları dahi aldıklarını belirten Et-Tufekci, sorgulama sırasında yaptığı işi inkar etmediğini söyledi.
Et-Tufekci, "1991 ve 2001 arasında İsrail ile müzakereleri yürüten Filistin heyetinin üyesi olduğumu biliyorlar. Elimde haritaların ve evler hakkında verilen yıkım kararlarıyla ilgili dosyaların olması gayet normal" dedi.
İşgal polisi dün Harita Ofisi'ne baskın düzenleyerek bilgisayarlara ve dosyalara el koymuş, Harita Ofisi Müdürü Halil Et-Tufekci'yi de gözaltına almıştı.
 
fiem

Yorumlar