Filistinli Esirler Çok Kötü Şartlarda Tutuluyor

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi, Filistinli Esir Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, işgal rejiminin 7 bin Filistinli esiri oldukça zor ve kötü şartlarda tuttuğunu belirterek, esirlerin sıkıntılarının hafifletilmesi için Filistin içinde, dışında, Arap ülkelerinde ve uluslararası düzlemde ciddi bir desteğe muhtaç olduklarını ifade etti. 

Görüntülenme: 1638 Tarih: 14 Nisan 2017 09:47
Filistinli Esirler Çok Kötü Şartlarda Tutuluyor

Merkezin basın sözcüsü Riyad El-Eşkar yaklaşan Filistinli Esirler Günü (17 Nisan) münasebetiyle yaptığı açıklamada, Ekim 2015’te başlayan Kudüs intifadasıyla birlikte işgal rejiminin Filistinlilere yönelik tutuklamaları artırdığını hatırlatarak, bunun sonucunda var olan cezaevlerine yeni bölümler eklediği gibi yeni zindanları da bunlara eklediğini söyledi.
El-Eşkar, esirler arasında 300 kadar çocukla, tutuklanırken yaralanan esirler de olduğuna dikkat çekerek, bunlar arasında 12 yaşında esir çocukların olduğunu da ifade etti.
Açıklamada ayrıca, esirler arasında 58 kadın, 13 milletvekili ve 1200 de hasta esir olduğunu belirten El-Eşkar, işgal rejiminin esirlerin haklarını ellerinden almak için bahane aradığını kaydetti.
 
 fiem

Yorumlar