Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Dünyanın Dört Bir Yanından Destek Geliyor

Filistinli esirlerin açlık grevinde 15. Gün de geride kaldı. Her geçen gün birçok millet ve uluslararası kuruluşların onlarla dayanışmasına şahit oluyoruz. 

Görüntülenme: 1785 Tarih: 01 Mayıs 2017 07:21
Açlık Grevindeki Filistinli Esirlere Dünyanın Dört Bir Yanından Destek Geliyor

  Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberine göre, birçok Avrupa ve batı ülkesinin başkentleri Siyonist rejim zindanlarında açlık grevi direnişinde olan Filistinli esirlere destek faaliyetlerine sahne oluyor.
  Bu doğrultuda son olarak tarihi Berlin duvarı karşısında açlık grevindeki Filistinli esirlerle dayanışma mitingi düzenlendi. Bu mitingin katılımcıları ellerinde Filistin bayrakları ve Filistinli esirlerin resimlerini taşıyıp Filistinli esirlerle dayanışma içinde olduklarını belirttiler.
   İsveç de Filistinli esirlere destek gösterilerine şahit oldu. İsveçli aktivistler de Siyonist rejimi yaptıkları cinayet ve tecavüzlerden dolayı mahkum edip İsveçli siyasetçilerden ve İsveç hukuk kuruluşlarından terörist İsrail’e Filistinli esirlerin adilâne ve meşru isteklerini kabul etmeleri için baskı yapmalarını istediler. 
  Belçika'nın başkenti Brüksel sakini bir grup Filistinli de Filistinli esirlerle dayanışma mitingi düzenledi.
  Diğer taraftan, İspanya'nın Madrid şehri de Filistinli esirlere destek gösterilerine ve mitinglerine sahne oldu. Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen destek ve dayanışma mitinginde de Filistinli esirlerin meşru ve adil istekleri desteklenerek Siyonist rejim yaptığı cinayet ve tecavüzlerden dolayı mahkum edildi.
  Yine bu doğrultuda, Pakistan Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Afrika Bürosu müdürü, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nin Filistinli esirlerin yanında olduğunu ve onların meşru isteklerini desteklediklerini bildirdi. Tasavvur Khan, Pakistan Devletinin Filistinli esirlere destek olduğunu göstermek ve halkın bu konuya dikkatini çekerek Filistinli esirlerle dayanışmaya yönlendirilmesi için bildiri yayınlayacaklarını belirtti.
  Ünlü komedyen ve şovmen Mark Thomas ve İngiliz oyuncu Joe Douglas da dün Ramallah kentindeki Filistinli esirlerle dayanışma amacıyla kurulan çadırı ziyaret ettiler ve tüm İngiliz halkından Filistin milleti ve eserlerine destek olmalarını istediler. 
  Avrupa’da faaliyet gösteren Filistinli Doktorlar Encümeni yayınladığı bildiride, Siyonist rejim zindanlarındaki Filistinli esirlerin sağlık durumu için endişe duyduğunu bildirip, Siyonist rejimi Filistinli esirlerin yaşayacakları her türlü olumsuz durumdan sorumlu tuttu ve ‘Siyonist rejim Filistinli esirlerin şart ve isteklerini kabul etmedikçe açlık grevinin süresi de daha fazla uzayabilir ve birçok Filistinli esir ölebilir’ vurgusu yaptı. 

kudusgunu.com

Yorumlar