Hizbullah'ın Bu Hamlesi Siyonistleri Çok Şaşırttı

Siyonist Rejim ordusu, Lübnan Hizbullah’ı gibi bazı yapıların İsrail ordu komutanlarının araçlarına dinleme cihazı yerleştirdiği endişesini taşıyor ve bu yüzden söz konusu cihazları bulabilmek için özel şirketlerden teknik hizmet satın alıyor. 

Görüntülenme: 2334 Tarih: 02 Haziran 2017 16:50
Hizbullah'ın Bu Hamlesi Siyonistleri Çok Şaşırttı

Filistin Enformasyon Merkezi’nin Haaretz gazetesinden naklettiği habere göre, Siyonist ordu birkaç ay önce üst düzey bir komutanının arabasına yerleştirilen dinleme cihazını bulmak için takriben 12500 dolarlık teknik hizmet satın aldı.

Bu konu hakkında açıklama yapan Siyonist ordu yetkililerinden biri, bu girişimin savaş bakanlığına gelen bir istihbarat sonucu gerçekleştiğini, önemli bir komutanın aracının çalınması veya aracına kontrol edilmeden binmesi sonucu böyle bir tehlikenin doğabileceğini duyurdu.

Haaretz, Siyonist ordunun söz konusu alandaki çalışmalarının Hizbullah gibi bazı yapıların bu askeri güce ulaştıklarını ve İsrail ordu komutanlarının araçlarına dinleme cihazları yerleştirebilme çabası içinde olduklarını gösterdiğini ve Siyonist ordunun son yıllarda İsrail subay ve askerlerinin kullandığı cep telefonlarının dinlenmesi tehlikesi üzerine yoğunlaştığını ve bu yüzden karargahlar ile özel bölge ve toplantılara telefonla girilmesi konusunda bazı sınırlamalar getirdiğini yazdı.

Bu gazete Siyonist İsrail ordusunun üst düzey komutanlarından birinin aracına yerleştirilen cihaz sayesinde o komutanın tüm konuşmalarının ve güzergahının kaydedilmiş olabileceği ihtimalinin İsrail ordusunu endişelendirdiğini, bu tür cihazların araçlara yerleştirilmiş olması halinde onları bulabilmek için çok detaylı arama yapılması gerektiğini ve bu teknolojinin özel şirketlerden alınabileceğini duyurdu.

Haaretz gazetesi ayrıca, Siyonist komutanlardan birinin geçen aylarda yaptığı bir konuşmada, İsrail ordusunun bazı örgütlerle teknoloji alanında rekabet halinde bulunduğunu ve bu yüzden düşman karşısında ordunun daha iyi korunması yönünde yeni yollar keşfetmenin peşinde olduğunu yazdı.

kudusgunu.com

Yorumlar