Gazze Suikastinin Arkasında Kim Var?

Güvenlik Uzmanı Şarkavi Gazze'de suikastların artma ihtimaline değinerek, Gazze'deki bu eylemlerin sorumlusunun HAMAS ile Mısır arasındaki güvenlik anlaşmasından zarar görenler olduğunu belirtti.  

Görüntülenme: 2364 Tarih: 29 Ekim 2017 16:27
Gazze Suikastinin Arkasında Kim Var?

Qodsna’nın Sema News Haber Ajansından naklettiği habere göre, Filistinli Güvenlik Uzmanı Komutan Yusuf Şarkavi Gazze'de Cuma günü Ebû Naim’e yapılan başarısız suikast girişimi gibi birçok suikast olayının artması ihtimali hakkında konuştu.
  Şarkavi şunları söyledi: Komutan Ebu Naim'e güvenlik için değil siyasi hedefler için suikast yapıldı. Bu eylem Batı Şeria'daki aşırılıkçı selefi gruplar tarafından yapıldı. 
  Şarkavi açıklamasının devamında, ‘Önümüzdeki günlerde Gazze'de bölge güvenliğini sarsmak için suikast dalgalarına şahit olacağız, bu eylemler HAMAS ve Mısır arasında sağlanan güvenlik anlaşmasından zarar gören kişiler tarafından yapılıyor’ dedi. 
  Güvenlik Uzmanı sözlerine şunları ekledi: Bazı güvenlik birimlerinin emri altında olan selefi gruplar, Filistinli Direniş Gruplarıyla doğrudan karşı karşıya gelmekten ve doğrudan bir tehdit sayılmaktan uzaktırlar ve fakat onlar bu eylemleriyle direnişi hedef alıp zayıflatmak ve Filistin’de kaos yaratmak istiyorlar.
  Şarkavi, Filistin ve Mısır’ı hedef alan bu yapıların her türlü tehlike ve operasyonu ile mücadele etmek için; Mısır ve güvenlik güçlerini, bu operasyonların mesajını almaya ve Gazze Şeridinde HAMAS ile siyasi ve askeri birlikteliğini arttırmaya çağırdı.
  Filistinli güvenlik uzmanı ayrıca şunları söyledi: Gazze Şeridinde güvenliğin sağlanması, Mısır ve Gazze arasındaki iyi komşuluk ilişkilerinin kurulmasına ve tehditlere karşı mücadele ile istikrar ve huzur için gerekli güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına bağlıdır.

kudusgunu.com

Yorumlar