Siyonist Rejim, Han Yunus'a Saldırdı: 8 Şehit

İşgal ordusunun Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'a düzenlediği saldırıda 7 kişinin şehit olduğu ve biri ağır 11 kişinin yaralandığı ifade edildi.  

Görüntülenme: 2532 Tarih: 31 Ekim 2017 13:51
Siyonist Rejim, Han Yunus'a Saldırdı: 8 Şehit

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, 8 şehidin ve 11 yaralının El-Aksa Şehitleri Hastanesi'ne ulaştığını bildirdi.
 
İşgal ordusu, Gazze Şeridi'nin doğusunda 1948'de işgal edilen topraklarda bulunan bir tünele saldırı düzenlediğini öne sürdü.
İşgal ordusu sözcüsü, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Güney Cephe komutanlığı Han Yunus sınırına inşa edilmekte olan güvenlik duvarı yakınlarında ortaya çıkarılan inşa halindeki bir tüneli bugün öğle saatlerinde havaya uçurdu" dedi.
İşgal ordusunun tüneli patlatırken teknolojik imkanları kullandığını öne süren sözcü, söz konusu imkanların ne olduğu hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.
İşgal ordusu sözcüsü, tünelin havaya uçurulmasındaki amacın gerginliği yükseltmek olmadığını iddia etti.
Şehitlerden 6'sının Kudüs Seriyyelerine bağlı mücahitlerden ve 2'sinin de Kassam Tugaylarına bağlı mücahitlerden olduğu bildirildi.
Gazze Şeridi sınırında bugün öğle saatlerinde nereden geldiği anlaşılamayan patlama sesleri duyulmuş ve görgü tanıkları işgal ordusu savaş uçaklarının hava saldırısı düzenlemiş olabileceğini ifade etmişti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar