Filistin Direnişi Önümüzdeki Cuma Gününü "İsrail Bayrağını Yakma Günü" Olarak İsimlendirdi

İşgal altındaki Filistin topraklarında "Geri dönüş Hakkı" gösterilerini tertip komitesi, önümüzdeki Cuma günü yapılacak gösterileri "Filistin bayrağını dalgalandırma ve İsrail Bayrağını Yakma" gösterileri olarak isimlendirdi ve Tüm Filistin vatandaşlarından bu eylemlere aktif olarak katılmalarını istedi.  

Görüntülenme: 2775 Tarih: 09 Nisan 2018 14:57
Filistin Direnişi Önümüzdeki Cuma Gününü

İSNA Haber ajansının bildirdiğine göre bu komite dün yazılı bir açıklama yaparak, Filistinli göstericilerin azim ve iradelerinin siyonistleri tüm cinayet ve vahşiliklerine rağmen dize getireceklerini bildirdi.

İşgal rejimi İsrail'in 30 Mart 1976'da Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koymasının ardından yaşanan olayların anıldığı "Toprak Günü"nde Filistinli grupların günler öncesinden yaptığı "Büyük Dönüş Yürüyüşü" çağrısına katılmak için halk sabah saatlerinden itibaren sınıra akın etmişti. 

Filistin bayrakları taşıyan çok sayıda kişi, 1948'de topraklarından göçe zorlanan Filistinlilerin dönüş hakkını savunmak ve İsrail'i protesto etmek için sınırdaki 6 noktada toplanmak üzere Gazze'nin kuzey, güney ve orta kesimlerindeki bölgelerinden sınıra doğru yürüyüşe geçmişti. 

Filistinli taraflar her fırsatta yürüyüşün "barışçıl" olacağını vurgularken, İsrail Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot Filistinlilerin yürüyüş sırasında İsrail altyapılarına saldırması durumunda orduya gerçek mermi kullanma izni vereceğini belirtmişti. 

Eisenkot, yürüyüş nedeniyle bariyerlerin güçlendirileceğini ve İsrail topraklarına sızma girişimlerini engellemek için takviye birlikler konuşlandırılacağını kaydetmişti. 

Ayrıca İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada yürüyüşle eşzamanlı Gazze-İsrail sınırının kapalı askeri bölge ilan edildiği duyurulmuştu. 

Son geri dönüş gösterileri başladığı günden şu ana kadar 32 Filistinli siyonistler tarafından hedef alınarak şehid edilmiş ve 3 bini aşkın kişi de yaralanmıştır.

parstoday

Yorumlar