Siyonist Rejim Güvenlik Kurumları Uyardı: Gazze Patlamak Üzere

Haaretz Gazetesi: İsrail güvenlik güçleri siyasî makamlara tavsiyede bulundu! UNRWA yerine bir alternatif düşünülmeli zira Gazze büyük bir patlamanın eşiğinde, Gazze'de askerî bir karşılaşma yaşanabilir!  

Görüntülenme: 2448 Tarih: 09 Eylul 2018 17:32
Siyonist Rejim Güvenlik Kurumları Uyardı: Gazze Patlamak Üzere

Qodsna'nın Sema News’ten aktardığı habere göre, Haaretz gazetesi şunları yazdı: İsrail Emniyet ve Savunma Güçleri, İsrailli siyasî liderlere Filistinli mültecilere yapılan yardımlara devam edilmesi, Gazze çevresi hakkında bilgilendirme çalışması yapılması ve UNRWA'nın yardımlarının durdurulması sebebiyle oluşan durumun vahametinin önüne geçilmesi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Gazetenin haberine göre, UNRWA'nın mali yardımı kesmesi ile de Gazze'deki mevcut vahim durum büyük bir patlamayı beraberinde getirecek ve bu göz ardı edilebilecek bir durum da değil.

 İçinde bulunduğumuz ayın sonunda UNRWA'ya yardım eden ülkelerin, Gazze’nin mevcut durumunu değerlendirmek için New York'ta, İsrailli temsilcilerin de yer aldığı bir oturum düzenlemelerine karar verildi. Siyonist temsilciler de diğer ülke temsilcileri ile birlikte, mültecilere yapılan yardımların devam etmesi, bilgilendirme hizmetleri ve Gazze'deki UNRWA çalışanlarının ücret teminleri için UNRWA ile paralel diğer kuruluşların oluşumu adına müzakerelerde bulunacak.

Haaretz’in haberinde şu ifadeler yer aldı: İsrail ordusu siyasî liderlere UNRWA'nın hizmetleri durdurması ve buna alternatif bir kurum oluşturulmaması durumunda güneyde huzurun sağlanamayacağı uyarısında da bulundu. 

Mevcut durumun devam etmesi hâlinde vahametin daha da artacağı, yeni bir askerî çatışmanın yaşanacağı ve Gazze dosyasının bir kez daha uluslararası toplumun gündemine gireceği değerlendirmesinde de bulunuldu.

Haaretz bu uyarıların, Özerk Yönetimin arabozucu girişimleri sonrasında İsrail ve Hamas'ın anlaşmaya varabileceği bir süreçte yaşanan sıkıntıların ardından gündeme getirildiği iddiasında da bulundu.

kudusgunu.com

Yorumlar