Kudüs-Der'den Türkiye Kamuoyuna Kudüs Seferberliği Çağrısı

Türkiye'de kutlu Kudüs davasının etkili kurumlarından biri olan KUDÜS-DER, yeni dönemde Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması yolunda yeni atılımlar gerçekleştireceğini duyurdu.  

Görüntülenme: 1961 Tarih: 07 Şubat 2019 11:01
Kudüs-Der'den Türkiye Kamuoyuna Kudüs Seferberliği Çağrısı

Türkiye'de kutlu Kudüs davasının etkili kurumlarından biri olan KUDÜS-DER, yeni dönemde Kudüs'ün özgürlüğüne kavuşması yolunda yeni atılımlar gerçekleştireceğini duyurdu.

KUDÜS-DER'in internet sitesinde konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:

BİSMİLLAH
 
Alemlerin Rabbi olan Allah Tebareke ve Teala’ya sonsuz hamd-u Senalar olsun.
Peygamberimiz, efendimiz ve önderimiz Hz. Resul-i Ekrem’e, onun pak ve mutahhar ehli beytine seçkin ve güzide ashabına selat-u selam olsun.
 
Selam olsun, şiarımız, sancağımız ve sevdamız Kudüs’e! 
 
Selam olsun, Kudüs davasının Rabbani ve nebevi önderlerine, bu yolun ölümsüz şehitlerine, semada parıldayan şehadet kandillerine!
 
Selam olsun, yüreğinde Kudüs sevdasını taşıyan, hiçbir zaman Kudüs’ü yalnız bırakmayan ve bu yolda azim ve kararlılıkla yürüyen yeryüzünün tüm Kudüs gönüllülerine!
 
Amerikan emperyalizmi ve siyonist işgal rejiminin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etme, bölgemizdeki birtakım işbirlikçi rejimlerin de siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme yönündeki girişim ve adımlarına karşı, Kudüs’ün korunması ve savunulması amacıyla, ülkemizde ve tüm dünyada Kudüs duyarlılığı taşıyan bütün kurum, kişi ve kesimlerle ortak bir birlikteliği güçlendirmek için “Uluslararası Kudüs Gönüllüleri” adı altında sivil bir inisiyatif oluşturma yönünde çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız.
 
Her tür işgal, saldırı ve gasp girişimlerine, Filistin davasını ve Kudüs’ü unutturma ihanetlerine karşı bütün varlığımızla Kudüs’e sahip çıkmak hepimiz için en büyük İslami görev ve sorumluluktur.
 
Bu sorumluluk aynı zamanda hangi dinden, hangi inanç ve siyasi düşünce kesiminden olursa olsun, bütün insanlığın ortak vicdanını ifa eder.
 
Kudüs, yeryüzünde bütün Müslümanların, bütün özgür halklar ve bütün onurlu insanların buluşma ve dayanışma noktasıdır.
 
Bu cihetle, İngiliz emperyalizminin komplolarıyla 1948 yılında Filistin toprakları üzerinde Siyonist işgal rejiminin ortaya çıkarıldığı andan bu yana, İslam ümmeti olarak tarihin en büyük meydan okumasıyla, tarihin en büyük musibet ve felaketiyle yüzleştik.
 
1967 savaşlarından sonra ise, İslam Ümmetinin kalbi olan Kuds-i Şerif Siyonist rejimin işgali altında girmesiyle, 50 yıldan fazla bir zamandır Kudüs’ümüz ve Mescid-i Aksa’mız işgal altında. Filistinli kardeşlerimiz her geçen zaman işgalciler tarafından saldırıya uğrayıp kana bulanırken, Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın hürmet, emniyet ve kudsiyeti emsalsiz bir tecavüzle çiğnenmekte.
 
Böyle bir durum karşısında bir müslümanın işgal, saldırı ve katliamlara sessiz ve tepkisiz kalması, Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı sahipsiz ve savunmasız bırakması asla mümkün değildir. Zira, Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmet olarak her bir Müslümanın yeryüzündeki birinci sınavıdır.
 
Bizler Türkiyeli Müslümanlar olarak, dünyanın her bir yanındaki Kudüs gönüllüleri ile el ele verip Kudüs’ümüzün savunulması uğruna ortak bir çaba ve dayanışma içine girmek, emperyalist komplo, Siyonist işgal ve işbirlikçi ihanet karşısında güçlü bir sivil inisiyatif oluşturmak amacıyla, KUDÜSDER olarak yeni bir çalışma dönemine girmiş olmaktayız.
 
Bu amaçla ümmetimizin bütün kesimleri ve kurumlarıyla, Kudüs menzilinde buluşacak, Kudüs’ümüzün savunulması yolunda direniş bilinciyle sorumluluklarımızı kuşanacağız.
 
Kudüs bütün Müslümanlar için bir vahdet ve mukavemet eksenidir. Kudüs, ümmetin ortak vicdanı ve yüreği, bütün yeryüzü Müslümanlarının özgür ve aydınlık geleceğinin kurtuluş kapısı ve esenlik köprüsüdür.
 
Ülkemizdeki bütün kardeşlerimizi, çabalarımızı Kudüs’ün savunulması üzerinde yoğunlaştırmaya, özgür Kudüs davasında saflarımızı sıklaştırmaya, imkanlarımızı, kaynaklarımızı, güçlerimizi bu uğurda seferber etmeye davet ediyoruz.
 
Bu amaçla hazırladığımız proje ve çalışma planlarını zaman içinde paylaşacak, kardeşlerimizin görüşlerine ve değerlendirmelerine sunacağız.
 
Şiarımız Kudüs, sancağımız Kudüs ve menzilimiz Kudüs’tür. 
 
Kudüs’ün özgür ve aydınlık şafaklarında buluşmak üzere….
 
KUDÜSDER, ULUSLARARASI KUDÜS GÖNÜLLÜLERİ
http://kudusder.org.tr/

Yorumlar