Filistinli Esirler Ölümle Pençeleşiyor (Haber Analiz)

Siyonist Rejim İsrail zindanlarında bulunan Filistinli esir Mahir El Ahres'in açlık grevini başlatmasının üstünden 100 günü aşkın süre geçiyor. Bu süre içerisinde Mahir El Ahres'in durumu git gide kötüye gitmekte ve genel sağlık durumu da tehlikeli seviyeye ulaşmaktadır. 

Görüntülenme: 1557 Tarih: 06 Kasım 2020 15:52
Filistinli Esirler Ölümle Pençeleşiyor (Haber Analiz)

49 yaşındaki Filistinli esir  27 Temmuz tarihinden beri Siyonist Rejim esaretinde bulunuyor.  El Ahres Siyonist Rejim İsrail'in Filistinlilere yönelik idari tutuklamaları ve başına buyruk girişimlerinden dolayı sınırsız açlık grevine başlamıştır. 

 El Ahres'in açlık grevine başlamasından 100 günü aşkın süre sonra  bu Filistinli esirin sağlık durumu vahimleşmiş ve Filistinli gruplar da onun şehadeti hakkında Siyonist Rejim İsrail'i uyarmışlardır.  Siyonist Rejim İsrail  El Ahres'in tutuklanmasını sonlandırmaktan sakındırmıştır. Görünen o ki   Siyonist Rejim  bu Filistinli esire yönelik  tedrici ölüm siyasetini uygulamaya çalışmaktadır. 

 Tedrici ölüm siyaseti  daha önce de diğer Filistinli esirlere karşı uygulanmış bir siyaset olarak  kimi esirlerin  şehadetine yol açmıştır.   1967 yılından beri yani  53 yıllık süre içerisinde   225 kadar Filistinli esir İsrail zindanlarında şehit düşmüştür.  

23 yaşındaki Nur El Bargusi, 75 yaşındaki Saadi El Garbi ve 45 yaşındaki  Davud Talat El Hatip  son 6 ay içerisinde Siyonist Rejim İsrail'in ihmalkarlığı yüzünden bu rejimin zindanlarında şehit düşen 3 isimdir. 

 Filistinli esirlere karşı uygulanan tedrici ölüm siyaseti  aslında  tıbbi ihmalkarlık ve esirlerin tedavisine yardımcı olmaktan sakınmak girişimleri çerçevesinde hayata geçirilmektedir. 

Filistin sağlık bakanı  ise Mahir El Ahres'in fiziksel ve genel sağlık durumu ile ilgili  uyarıda bulunarak   onun sürekli havale geçirdiğini ve kalp sorunu yaşadığını da hatırlatarak  Siyonist Rejimin  bu Filistinli esire karşı ihmalkarlık siyasetini izlediğini belirtti ve bu hususta uyarıda bulundu. 

 Filistinli esir Mahir El Ahres hususundaki önemli husus ise  onun 6 çocuk babası olması ve 1989, 2004, 2009 ve 2018 yıllarında da Siyonist güçlerce tutuklanması ve toplamda 62 ay hapis yatmasıdır.  Bu yüzden   El Ahres ve ailesini  Filistinliler arasında direnişin sembolü olarak adlandırmak mümkün.   Bu yüzdendir ki Siyonist Rejim de El Ahres'in sağlığına kayıtsız kalmış ve onun ölümünü kendi çıkarları doğrultusunda görmektedir. 

Bir başka dikkat çeken husus ise onlarca başka Filistinli esirin de  Siyonist hapishanelerde  sağlık açısından hayati tehlike yaşamalıdır.  Yaklaşık 80 kadar Filistinli esir Siyonist zindanlarda koronavirüs hastalığına yakalanmıştır. 

Bu doğrultuda  Filistin Halk Cephesi Merkez Komitesi üyesi ve bu komitedeki esirler sorumlusu El Kabi   Siyonist Rejimin   kasten zindanlara koronavirüsü yaydığını böylece  esirler üzerinde ürettiği ilaçları denemek istedikleri ihtimalinden söz etti. Aslında kimi Siyonist Rejim eczacılık şirketleri  esirleri kimi ilaçlarının denenmesi için kullanılmak istiyor. 

Böyle bir durumda Siyonist Rejim  sağlık ve tıbbi ihmalkarlığı sonucu  Mahir El Ahres'in muhtemel şehadeti veya her hangi başka Filistinli esirin şehit düşmesi  hem de Filistinlilerin uluslararası toplumdan umudunu kestiği sırada, Filistin ve İsrail arasında yeni tur çatışmalara yol açabilir. 

Bu doğrultuda  Filistin Halk Direnişi Komitesi Sözcüsü Muhammed El Berim  Koronavirüsün  Siyonist Rejim zindanlarında yayılması ve Mahir El Ahres'in durumunun 100 günü aşkın açlık grevinin ardından vahimleşmesinin  direnişi sahadaki girişimlere götüreceğinden söz etti. 

parstoday

Yorumlar