İzzet Er-Reşak: Mescidi Aksa Özgürlüğüne Kavuşuncaya Dek Direniş Devam Edecek

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim üyesi ve Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi başkanı İzzet er-Reşak, İsrail işgali altındaki topraklarını kurtarmanın Filistin halkının en tabii hakkı olduğunu söyledi. 

Görüntülenme: 1158 Tarih: 30 Kasım 2020 17:36
İzzet Er-Reşak: Mescidi Aksa Özgürlüğüne Kavuşuncaya Dek Direniş Devam Edecek

Hamas’ın ileri gelen isimlerinden olan er-Reşak, Uluslararası Filistin Halkıyla Dayanışma Günü münasebetiyle Filistin Enformasyon Merkezi’ne özel açıklamalarda bulundu.

İşgal altındaki kadim Kudüs kentiyle ilk kıblemiz Mescidi Aska özgürlüğe kavuşuncaya dek direnişin devam edeceğini belirten er-Reşak, “İsrail darmadağın olmadıkça durmak yok.” dedi.

Açıklamasında er-Reşak, Filistin davasının yalnızca Filistinlilerin değil bilakis tüm Arapların ve İslam ümmetinin davası olduğunu ve stratejik önem arz ettiğini ifade ederek, her türlü siyasi yanlış adımın Filistin birliğini tehdit edeceğini ve İsrail’in ekmeğine yağ süreceğini kaydetti.

Filistin meselesinin haklı ve adil bir dava olduğunu aktaran er-Reşak, Filistin davasının içinde bulunduğu zorluklara karşı koyabilmenin tek yolunun, Filistinli grupların tam ulusal bir strateji etrafında toplanması olduğuna dikkat çekti.

Er-Reşak, “Siyonist İsrail’in işlediği suçlar sonucu Filistin halkının maruz kaldığı tehlike ve katliamlarla birlikte davamızı kuşatan zorluklara rağmen direnişimiz, bütün kararlılığıyla her alanda devam ediyor.” dedi.

29 Kasım 1947 tarihinde BM Genel Kurulu, Filistin topraklarını işgalci Siyonistlerle oranın asıl sahipleri olan Filistinliler arasında paylaştıran 181 sayılı kararı çıkarmıştı. Bundan otuz yıl sonra 29 Kasım 1977 tarihinde ise BM Genel Kurulu bu günün Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü olarak kutlanmasına dair karar çıkarmıştı.

 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar